Korvapuustipäivä

Jos pitäisi valita yksi herkku maailmasta, söisin varmaan pelkästään pullaa. En siis turhaan ole innoissani siitä, että ensi viikon tiistaina, 4.10 vietetään kansallista korvapuustipäivää! Kyseinen päivä ei ole ollut mulle tuttu, kun vasta muutaman vuoden ja siksi koen tärkeänä levittää tätä ilosanomaa myös muille. Ollaan viimeisten kahden opiskeluvuoden aikana leivottu kavereiden kanssa korvapuusteja yhdessä tuona päivänä, ja siitä on muodostunut kiva perinne. Olen myös pullan leipomisen kokemusasiantuntija, joten nyt pääsen jakamaan vinkit täydelliseen pullataikinaan myös teidän kanssa!

Vinkki 1: Leipominen on huomattavasti hauskempaa muiden kanssa kuin yksin. Kokoa siis hyvä porukka kasaan ja sopikaa leivontatreffit!

Vinkki 2: Kananmunan voi jättää pois taikinasta, mikä helpottaa myös allergioiden ja erityisruokavalioiden huomioimista! Valmiit pullat voi myös ”voidella” esimerkiksi kahvilla, mikäli kananmunaa ei voi käyttää.

Vinkki 3: Älä noudata ohjetta liian orjallisesti. Esimerkiksi jauhojen määrä ei välttämättä vastaa ohjeessa annettua määrää. Gluteenittomia pullia leipoessa taikina saa olla paljon löysempää, kuin normaalisti.

Vinkki 4: Mikäli olet yhtä kärsimätön leipuri kuin minä, taikina kannattaa kohottaa uunissa, joka on hieman lämmin. Näin pullat kohoavat ja valmistuvat nopeammin.

Vinkki 5: Kokeile erilaisia täytteitä! Kanelin sijaan täytteeseen voi laittaa esimerkiksi vaniljaa, nutellaa, kinuskia tai pistaasitahnaa.

Ihanaa viikonloppua ja pullantuoksuista syksyä <3

-Emmi, hallituksen varajäsen