Kandit

Tältä sivulta löydät Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen opiskelijoiden kandidaatin tutkielmia. Ravitsemustieteen opiskelijoiden kandit ovat tunnetusti laadukkaita, tuoreimpaan tutkimustietoon pohjautuvia, hyvin tehtyjä töitä. Olisi siis sääli jättää kandit vain pöytälaatikkoon pölyttymään!

Jos haluat kandidaatin tutkielmasi julkaistavaksi Retikan nettisivuilla, lähetä työsi sähköpostitse Retikan viestintä- ja somevastaavalle (täältä löydät ajantasaiset yhteystiedot). Kirjoita viestiin tutkielman nimi, tekijän nimi ja julkaisuvuosi.

2024

C-vitamiinilisän vaikutus mitokondrioiden biogeneesiin kestävyysharjoittelussa. Essi Hyle. Helmikuu 2024. (Avaa tiedosto)

Kasvipohjaisten fermentoitujen tuotteiden suolistomikrobivälitteiset terveysvaikutukset. Sara Koskinen. Maaliskuu 2024. (Avaa tiedosto)

Kauran vaikutukset kognitiiviseen suoriutumiseen. Sanni Hyttinen. Maaliskuu 2024. (Avaa tiedosto)

Tunteiden säätelyn ja lapsuuden haitallisten kokemuksien yhteys ahmintaan ja tunnesyömiseen. Roosa Kärki. Helmikuu 2024. (Avaa tiedosto)

Ruokavalio- ja ravintolisäinterventiot kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä. Viivi Kinnunen. Maaliskuu 2024. (Avaa tiedosto)

Ruoanvalmistustaitoja ja osallisuutta tukevat ravitsemusinterventiot. Roosa Karhu. Syyskuu 2024. (Avaa tiedosto)

Karnitiinilisä masennuksen hoidossa ja karnitiiniaineenvaihdunta. Monica Mäkinen. Elokuu 2024. (Avaa tiedosto)

Ruokapuhe lapsiperheissä ja sen vaikutukset lapseen. Netta Railo. Marraskuu 2024. (Avaa tiedosto)

2023

Häiriintyneen syömiskäyttäytymisen ja syömishäiriöiden riski sekä
merkittävimmät riskitekijät tyypin 1 diabeetikoilla. Iida-Sofia Nissinen. Maaliskuu 2023. (Avaa tiedosto)

Kasvisruokavalion vaikutukset suorituskykyyn voimaharjoittelussa. Jenna Käkelä. Huhtikuu 2023. (Avaa tiedosto)

Keliakian merkkiaineiden ja gluteeniherkkyyteen yhdistettyjen vasta-aineiden esiintyminen psykoosisairauksissa. Maisa Keski-Kuha. Elokuu 2023. (Avaa tiedosto)

Lapsen laiminlyönnin yhteys lihavuuteen. Iida Hakala. Maaliskuu 2023. (Avaa tiedosto)

Lasten valikoivan syömisen riskitekijät. Veera Tynkkynen. Elokuu 2023. (Avaa tiedosto)

Mikromuovien vaikutus suolistomikrobistoon. Sara Mellin. Huhtikuu 2023. (Avaa tiedosto)

Niasiinin merkitys Parkinsonin taudin hoidossa. Jonna Härkönen. Syyskuu 2023. (Avaa tiedosto)

Plant protein digestibility. Petri Luhio. Huhtikuu 2023. (Avaa tiedosto)

Kasvatustyylin vaikutus lapsen ruokasuhteeseen. Seela Luhtaniemi. Elokuu 2023. (Avaa tiedosto)

Ruokakasvatus kuntien perusopetuksen opetussuunnitelmissa. Janina Valkki. Huhtikuu 2023. (Avaa tiedosto)

Suolistomikrobiston merkitys ravitsemustekijöiden vaikutuksissa verenkierron trimetyyliamiinioksidin pitoisuuksiin. Mari Korhonen. Elokuu 2023. (Avaa tiedosto)

2022

Aistiyliherkkyys ja valikoiva syöminen autismikirjon lapsilla. Silja Nykänen. Elokuu 2022. (Avaa tiedosto)

Keliakian ja syömishäiriöiden rinnakkaissairastavuus. Silja-Liina Karjalainen. Syyskuu 2022. (Avaa tiedosto)

Persoonallisuuspiirteiden yhteys syömishäiriöihin ja      
häiriintyneeseen syömiskäyttäytymiseen. Matilda Lintunen. Syyskuu 2022. (Avaa tiedosto)

Ravitsemusterapian rooli mielenterveyden häiriöiden hoidossa. Nea Hakulinen. Elokuu 2022. (Avaa tiedosto)

Ravitsemustieteen opiskelijoiden syömiskäyttäytyminen ja syömiskäyttäytymisen häiriintyminen. Jade Liikkanen. Kesäkuu 2022. (Avaa tiedosto)

Sapere-ruokakasvatusmenetelmän käytön vaikutukset lasten ravitsemukseen varhaiskasvatuksessa. Heidi Kauppila. Maaliskuu 2022. (Avaa tiedosto)

”Se hankala potilas”: painoon kohdistuvan stigman vallitsevuus terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. Laura Lagerblom. Huhtikuu 2022. (Avaa tiedosto)

Sormiruokailun yhteys valikoivaan syömiseen ja ruokaneofobiaan. Kerttu Tukiainen. Huhtikuu 2022. (Avaa tiedosto)

Sosiaalisen median kulutuksen yhteys häiriintyneeseen
syömiskäyttäytymiseen. Miina Peltola. Helmikuu 2022. (Avaa tiedosto)

Syömishäiriöiden ja traumaperäisen stressihäiriön
rinnakkaissairastavuus. Riina Runola. Maaliskuu 2022. (Avaa tiedosto)

Vertaisten vaikutus nuorten epäterveellisen ruoan kulutukseen. Anni Kuosmanen. Huhtikuu 2022. (Avaa tiedosto)

2021

Dementian vaikutus iäkkäiden ravitsemukseen. Juuli Palkama. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Elintapainterventioiden vaikutus syömiskäyttäytymiseen. Nelli Haapakoski. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Elintarviketurvallisuuden arviointi Amesin testisovelluksilla. Katarina Sulkula. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Elintarvikevälitteisten patogeenien nopeat tutkimusmenetelmät. Moona Partanen. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Glukoosisensoroinnin vaikutus tyypin 1 diabeteksen hoitotuloksiin. Katja Nousiainen. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Inflammaatio laihuushäiriössä. Jessica Sonko. Kesäkuu 2021. (Avaa tiedosto)

Iäkkäiden syömishäiriöt. Suvi Laamanen. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Ketogeeninen ruokavalio kestävyysurheilussa. Elina Nevala. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Lasten autismikirjon häiriöt ja ravintolisät. Sonja Hynynen. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Lasten ja nuorten urheiluravitsemuksen erityispiirteet. Henna Lappi. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Lumeilmiöt ja ravitsemus. Marjut Ritala. Syyskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Psykoosilääkkeistä johtuva painonnousu ja elintapainterventiot skitsofreniassa. Petra Malmi. Elokuu 2021. (Avaa tiedosto)

Suolistomikrobisto ja ei-alkoholiperäinen rasvamaksatauti (NAFLD). Iina Juvonen. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Suorituksen aikaisen hiilihydraattien saannin vaikutus urheilijoiden suorituskykyyn palloilulajeissa. Janette Lepistö. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Ulosteensiirron mahdollisuudet ylipainon hoidossa. Siru Jussila. Elokuu 2021. (Avaa tiedosto)

Ulosteensiirto tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa. Sanni Sirviö. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

2020

Imeväisiän ravinnon yhteys suolistomikrobiston ja immunologisen toleranssin muodostumiseen. Elli-Noora Törrönen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Omega-3-rasvahapot skitsofreniassa. Janica Taskinen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Probiootit ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa. Anna Tuukkanen. Kesäkuu 2020. (Avaa tiedosto)

Ruokavalioiden yhteys kognitiiviseen heikentymiseen, dementiaan ja Alzheimerin tautiin. Alvar Toivonen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Suolistomikrobiston yhteys autismikirjon häiriöihin. Maija Kammonen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Syötävien hyönteisten ravitsemuksellinen laatu ja sen parantaminen. Emilia Lampén. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

2019

Energiattomat makeutusaineet ja paino, glukoosin homeostaasi sekä diabeteksen riski. Neea Penttilä. Elokuu 2019. (Avaa tiedosto)

2018

Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa. Tuuli Lipiäinen. Elokuu 2018. (Avaa tiedosto)