Opiskelu ulkomailla

Yliopisto tarjoaa opiskelijoille runsaasti mahdollisuuksia suorittaa osan tutkinnosta ulkomailla. Ulkomaille voi lähteä opiskelemaan tai vaikkapa suorittamaan harjoittelun. Molemmat tarjoavat erinomaisia oppimiskokemuksia ja uutta perspektiiviä omaan alaan sekä urasuunnitelmiin. Vaihto ja harjoittelu antavat mahdollisuuden tutustua uusiin ajattelutapoihin, erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Samalla itsevarmuus, kielitaito ja kilpailukyky työmarkkinoilla paranee. Tarkoituksena on, että suoritetut opinnot luetaan osaksi tutkintoa, joten opiskeluaika ei välttämättä pitene vaihdon takia.

Kansainvälistyä voi myös kotikampuksella ryhtymällä kv-tuutoriksi, jolloin pääset tutustuttamaan Kuopioon tulleita vaihto-opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja opiskelijaelämään.

Tarkempia tietoja ulkomailla opiskelusta ja harjoittelun suorittamisesta löydät UEF:in nettisivujen kohdasta kansainvälinen opiskelu. Ravitsemustieteen vaihtokohteista voi kysyä lisätietoa kliinisen ravitsemustieteen kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöltä Marjukka Kolehmaiselta, HOPS-ohjaajilta ja ylempien vuosikurssien opiskelijoilta. Lisätietoa Retikan kansainvälisestä toiminnasta saat hallituksen kv-vastaavalta.

Ravitsemustieteen opiskelijoiden vaihtoblogeja

Ravitsemustieteen opiskelijoiden kokemuksia vaihto-opiskelusta voit lukea esimerkiksi alla olevista blogeista.

Hong Kong (Veera Houttu)
Meksiko (Hanna Leppäniemi)
Ruotsi (Maria Mäkitalo)
Itävalta (Karoliina Suutarinen)
Australia & Kenia (Iisa Lehtinen)

Mikäli olet lähdössä vaihtoon ja aiot kirjoittaa kokemuksistasi blogia, voit halutessasi ilmoittaa siitä hallituksen viestintä- ja somevastaavalle.