Tapahtumat

Retikka järjestää jäsenilleen niin asiallista toimintaa kuin vauhdikkaampaakin meininkiä aktiivisesti ympäri vuoden. Tapahtumista informoidaan Retikan sosiaalisissa medioissa (Instagram, Facebook). Alla on esitelty joitakin Retikan suosituimpia tapahtumia, mutta niiden lisäksi Retikka tarjoaa paljon muutakin! Kaikille löytyy varmasti jotakin, joten tule mukaan!

Kulttuuritapahtuma

Kulttuurinnälkäisille jäsenilleen Retikka järjestää kahdesti lukuvuodessa yhteisen kulttuuritapahtuman. Kokeilussa on ollut niin Michael Winslow’n Stand Up-keikkaa kuin myös viininmaistelua. Kenties kaikkien aikojen klassikko on leffailta, jolloin Retikan jäsenet pääsevät maistelemaan uunituoreita elokuvaelämyksiä elokuvateatterin pehmoisille penkeille.

Ideoita kulttuuritapahtumasta voi ehdottaa hallituksen kulttuurivastaavalle.

Kevätretki

Bussilastillinen täynnä seikkailumieltä olevia retikoita – sitä ovat Retikan kevätretket. Suuntaamme vuosittain eri puolelle Suomea tavoitteenamme valloittaa uusia maisemia, tutustua paremmin kanssaopiskelijoihin, vierailla erilaisissa ravitsemus- ja elintarvikealan yrityksissä ja tulla takaisin yhtä kokemusta rikkaampana.

Liikuntatapahtuma

Retikan liikuntavastaava vie liikkuvaisen jäsenistömme uusille tai tutuille lajikokeiluille kahdesti vuodessa. Kokeilussa on ollut kaikkea crossfitistä tankotanssiin ja boulderoinnista laitesukellukseen.

Ideoita liikuntatapahtumasta voi ehdottaa hallituksen liikuntavastaavalle.

Myyjäiset

Retikka muistuttaa yliopiston väkeä leipomistaidoistaan ystävänpäiväleivosmyyjäisten merkeissä, jolloin leivomme suussa sulavia mokkapaloja. Myyjäisistä on mahdollisuus ostaa myös Retikan suosittuja haalarimerkkejä.

Puijon poikkitieteellinen laskiaistapahtuma

Puijon poikkitieteellinen laskiaistapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2020 yhteistyössä Fortis ry:n kanssa. Opiskelijat kerääntyvät Puijon tornia ympäröivälle alueelle kiertämään hauskoja tehtävärasteja yksin tai yhdessä joukkueen kanssa. Tapahtumassa opiskelijat pääsevät mm. Puijon torniin ja laskemaan vauhdikasta rengasmäkeä. Tapahtuman jälkeen kylmettyneitä varpaitaan pääsee lämmittelemään vielä jatkopaikan tanssilattialle.

Pikkujoulut

Retikkalaisten keskuudessa syksyn odotetuin tapahtuma on tapahtumarikkaan vuoden huipentavat pikkujoulut.

Retikan vappu

Vappu – päivä, jolloin mikään Retikan huoneen säännöistä ei päde. Tämä opiskelijoiden riemujuhlapäivä kerää Retikan huoneelle tippaleivällä ja simalla kyllästettyä kansaa kellarin täydeltä. Retikan vappuperinteisiin kuuluu muun muassa retikan ruukutus sekä hyvät munkit unohtamatta tietenkään Isin simaa.

Neljän tähden illallinen

Heti syyslukukauden alussa järjestettävän Neljän tähden illallisen tarkoituksena on tarkistaa syksyn retikkasato eli tutustua uunituoreisiin Retikan fukseihin. Fuksit pääsevät maistelemaan ja arvioimaan ryhmissä  vanhempien Retikoiden valmistamia ruokia. Neljän tähden illallisella päästään siis nauttimaan uusien tuttavuuksien ja jälleennäkemisen riemun lisäksi myös herkullisesta ruoasta.

Työelämäillat ja yritysesittelyt

Sivistystä, uutta oppia ja mentorointia. Haluamme tarjota opiskelijoillemme aina lisää inspiraatiota ja koulutusta ajankohtaisista ravitsemusasioista, minkä vuoksi järjestämme erilaisia työelämäiltoja ja yritysesittelyjä mahdollisimman monipuolisesti.

Hei Retikkalainen, miten jaksat?

Retikka järjestää yhteistyössä ravitsemustieteen yksikön edustajien, ravitsemustieteen opiskelijaedustajan ja vaihtuvan vierailijan kanssa opiskelijan hyvinvointia ja sen lisäämistä tukevan tapahtuman, jossa pureudutaan muun muassa perfektionismin ja suorituskeskeisyyden vähentämiseen, opiskelustressin hallintaan sekä lepäämisen “tabuun”.