Säännöt

Retikan toiminta perustuu yhdistyksen sääntöihin sekä yhdistyslakiin. Retikan säännöissä on määritelty esimerkiksi ainejärjestön jäsenkelpoisuus, hallituksen kokoonpano sekä yhdistyksen varsinaisten kokousten ajankohdat ja niissä käsiteltävät asiat.

Jäsenkelpoisuus

Sääntöjen mukaan Retikan jäseniksi voivat liittyä Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen pääaineopiskelijat. Retikan jäsenmaksu on kertaluonteinen, ja se kattaa koko opiskeluajan. Valmistumisen jälkeen opiskelija menettää Retikan jäsenyytensä automaattisesti.

Hallituksen kokoonpano

Retikka ry:n hallituksen muodostavat syyskokouksessa kalenterivuodeksi kerrallaan valitut puheenjohtaja sekä kuusi – kymmenen varsinaista jäsentä sekä nolla – kolme varajäsentä. Varajäsenet osallistuvat hallituksen kokouksiin, mutta heillä on äänioikeus vain silloin, kun he toimivat varsinaisen jäsenen tilalla. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta, yleensä noin kolmen viikon välein.

Varsinaiset kokoukset

Varsinaisia kokouksia pidetään kahdesti vuodessa, keväisin tammi-toukokuussa ja syksyisin syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. Varsinaisissa kokouksissa Retikan jäsenillä on keskustelu-, ääni- ja esitysoikeus, joten varsinaiset kokoukset ovat loistava tilaisuus päästä vaikuttamaan ainejärjestön asioihin. Kevätkokouksessa muun muassa vahvistetaan edellisen toimikauden tilinpäätös ja myönnetään vastuuvapaus edellisen vuoden hallitukselle, syyskokouksessa puolestaan vahvistetaan seuraavan toimikauden toimintasuunnitelma, talousarvio, jäsenmaksun suuruus sekä valitaan yhdistykselle uusi hallitus.

Retikka ry:n säännöt pääset kokonaisuudessaan lukemaan tästä (pdf).

Retikka ry:n tietosuojailmoitukseen pääset tutustumaan tästä (pdf). Lisätietoja antaa hallituksen varapuheenjohtaja.

Jäsenrekisterin henkilötietojen siirtämiseen tarkoitettu lomake (pdf).

Jäsenrekisterin henkilötietojen tarkastamiseen tarkoitettu lomake (pdf).

Jäsenrekisterin henkilötietojen oikaisemiseen ja poistamiseen tarkoitettu lomake (pdf).

Jäsenrekisterin henkilötietojen käsittelyn rajaamiseen ja vastustamiseen tarkoitettu lomake (pdf).