Lukuvuoden aloitus

Moikka uudet opiskelijat ja paljon onnea opiskelupaikasta ravitsemustieteillä! Opinnot ovat aluillaan ja tuleva syksy saattaa aiheuttaa jo pientä jännitystä. Kokosin muutamia vinkkejä uusille opiskelijoille helpottamaan opintojen alkua, mutta myös vanhoille opiskelijoille muistia virkistämään.

Tapahtumat

 • Retikan omat tapahtumat julkaistaan Retikan (@retikkary) Instagram ja Facebook-sivustoilla. Täältä kannattaakin jo käydä hieman kurkkaamassa viime vuoden tapahtumia!
 • Retikan jäseneksi kannattaa liittyä heti opintojen alussa, jolloin pääset osallistumaan Retikan järjestämiin erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Linkin liittymiseen löydät valikosta ”Liity jäseneksi”.
  • Tapahtumien ja koulutusten lisäksi pääset viihtymään Retikan huoneella ja nauttimaan kahvihetkien antimista.
 • Tapahtumien sisäänpääsyliput ostetaan yleensä Kide.app -sovelluksella, joten tämä kannattaa ladata jo valmiiksi puhelimeen. Sovelluksesta voi jo nyt käydä katsomassa tulevan syksyn muiden ainejärjestöjen tapahtumia. Pyrithän silti ensisijaisesti osallistumaan Retikan järjestämiin tapahtumiin ja tuutorointiin! 😉
  • Varsinkin ensimmäiset viikot ovat aktiivista tutustumista toisiin opiskelijoiden ja luvassa on useita tapahtumia! Erityisesti kannattaa odottaa Retikan fuksisitsejä, kastajaisia, kaupunkisuunnistusta ja Retikan neljän tähden illallista.
Neljän tähden illallinen

Hoplop-rieha

Liikunta

Kuopiossa on hurjasti liikuntamahdollisuuksia ilmaiseksi ja opiskelijahinnoin!

 • Sykettä on Kuopion korkeakoulujen liikuntapalvelu, joka tarjoaa hurjasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia, kuten kuntosaleja ympäri Kuopiota, ryhmäliikuntatunteja, lajikokeiluja ja ravitsemuspalveluja. Palveluja pääset testaamaan ilmaiseksi 29.8.–14.9. Seuraa Sykettä Kuopio Instagram sivuja ja saat ajantasaista tietoa palvelusta!
  • Retikka tarjoaa lisäksi viikoittaisia salivuoroja Sykettä-palvelun kautta, joissa pääsee pelaamaan kaverien ja uusien tuttujen kanssa esimerkiksi sulkapalloa, koripalloa tai lentopalloa.
 • Kuopio tarjoaa loistavat lenkkeily ja pyöräilymaastot. Suosituimpia polkuja ovat Puijonlaakson ja Neulamäen luontopolut ja keskustan lähettyvillä Väinölänniemi ja Valkeisen lampi. Pyörä soveltuu loistavasti kulkemiseen Kuopiossa. Jos oman pyörän hankkiminen on vielä työn alla, voit ottaa käyttöön Kuopion sähköavusteiset Vilkku-fillarit.
 • Kuopio tarjoaa myös talvisin hurjasti liikuntamahdollisuuksia, kuten hyvät hiihto- ja luistelumahdollisuudet. Muista siis ottaa muuttokuormaan mukaan sukset ja luistimet, jotta pääset kokemaan Kallaveden luonnonjäät, jonka rata on pisimmillään 12,5 kilometriä!
Ympärivuotiset pyöräilykelit
Ilmajooga

Ruoka

 • Meille ravitsemustieteilijöille tietenkin päivän paras hetki on lounas ja erityisesti opiskelijalounas. Opiskelijaravintoloita löytyy kampuksilta, mutta myös keskustassa Savotalo ja Musiikkikeskus tarjoavat opiskelijahintaisen lounaan. Opiskelijalounasta varten kannattaa ajoissa ladata Frank-sovellus, josta löytyy helposti oma opiskelijakortti.
 • Opiskelijaravintoloiden lisäksi Kuopiossa voi nauttia muissakin ravintoloissa, joten tässä muutama suositus:
  • Puijon maja: Aamulenkin jälkeen aamupalalle
  • Ozaki: Sushibuffet, jossa viihtyy isommallakin seurueella useita tunteja
  • Blocco: Tunnelmallinen ravintola, jossa on huhujen mukaan Kuopion parhaat pizzat
  • Isä Camillo: Juhlistamaan vaikka isän 60-vuotissyntymäpäiviä
  • Burger5 ja Amarillo: Approjen ehdottomat ykkösravintolat
  • McDonald’s: Sitsien päätepiste

Hyvää alkavaa lukuvuotta kaikille ja nähdään kesätapaamisessa 31.8!

Anniina

Edunvalvontavastaava