Uusille opiskelijoille

Hei uusi fuksi ja onnittelut maailman parhaasta opiskelupaikasta!

Ensimmäinen päivä jännittää aivan varmasti. Keväällä pääsykokeessa kaikki tuntui niin epätodelliselta, mutta nyt sitä sitten ollaan ihan oikeasti Itä-Suomen yliopistossa ja ravitsemustiedettä opiskelemassa! Ensimmäiset viikot ovat informaationtäyteisiä, ja tietojen sekä käytäntöjen tulva saattaa tuntua paikoin päätä pyörryttävältä. Uusiin kuvioihin sopeutuu kuitenkin nopeasti ja ravitsemustieteen tuutorit ovat tukena ja apuna opintojen alussa!

Lukuvuosi alkaa perjantaina 1.9.2023 etäopetuksella. Ensimmäinen lähipäivä kampuksella on maanantai 4.9.2023. Tiedossa on opintojen alkuun ajankohtaisia asioita, jonka jälkeen pääsette tapaamaan tuutorinne ja tutustumaan niin yliopistomaailmaan kuin toisiinnekin. Lisää tietoa tuutoreista ja tulevasta syksystä löydät fuksioppaasta ja lukuvuoden 2023-2024 opinto-oppaan löydät täältä.

Uuden opiskelijan muistilista ennen opintojen alkua:

  • Ota opiskelupaikka vastaa opintopolku.fi palvelussa ja ilmoittaudu läsnäolevaksi. Et halua lukea pääsykokeisiin enää ensi keväänä uudelleen. Tarkemmat ohjeet löydät täältä
  • Maksa ISYY:n jäsenmaksu ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Aktivoi yliopiston käyttäjätunnus verkkopalveluihin. Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen.
  • Tilaa opiskelijakortti ajoissa jo ennen koulun alkua (tarvitset itsestäsi valokuvan). Näin pääset heti hyödyntämään opiskelijatarjouksia! Syksyllä kortin postitus kestää useita viikkoja, mutta ensimmäisten viikkojen aikana opiskelijahintaista ruokaa saa opiskelijatodistusta näyttämällä. Opiskelijakortin saa myös helposti (ja ilmaiseksi) puhelimeen esimerkiksi Frank tai Tuudo sovelluksen lataamalla. Huom! sinun täytyy maksaa ISYY:n jäsenmaksu ennen kuin voit tilata opiskelijakortin.
  • Etsi itsellesi asunto. Hyviä kanavia tähän tarkoitukseen ovat Kuopas, tori.fi, OVV, Niiralan Kulma, facebook-yhteisöt. (Jos haet asuntoa esim. tori.fi:n kautta, kannattaa mainita opiskelevansa ravitsemustiedettä yliopistolla 😉 )
  • Asunnon löydettyä muista tehdä muuttoilmoitus.
  • Tee opintotuki- sekä asumistukihakemus Kelan nettisivuilla heti, kun saat asunnon.
  • Liity facebookissa Retikan fuksit 2023 -ryhmään tästä!
  • Liity Retikkaan.
  • Jos tykkäät liikkua, eikä Kuopion mäkien polkeminen tyydytä liikuntatarpeitasi, Kuopion korkeakoululiikunta Sykettä tarjoaa monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia edulliseen hintaan.

Jos vielä jokin mietityttää, niin lisätietoa uudelle opiskelijalle löydät yliopiston sivuilta.

Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön sivut uusille opiskelijoille: http://www.uef.fi/web/kttravi/uudelle-opiskelijalle