Uusille opiskelijoille

Hei uusi fuksi ja onnittelut maailman parhaasta opiskelupaikasta!

Ensimmäinen päivä jännittää aivan varmasti. Keväällä pääsykokeessa kaikki tuntui niin epätodelliselta, mutta nyt sitä sitten ollaan ihan oikeasti Itä-Suomen yliopistossa ja ravitsemustiedettä opiskelemassa! Ensimmäiset viikot ovat informaationtäyteisiä, ja tietojen sekä käytäntöjen tulva saattaa tuntua paikoin päätä pyörryttävältä. Uusiin kuvioihin sopeutuu kuitenkin nopeasti ja ravitsemustieteen tuutorit ovat tukena ja apuna opintojen alussa!

Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 1.9.2021. Tiedossa on opintojen alkuun ajankohtaisia asioita, jonka jälkeen pääsette tapaamaan tuutorinne ja tutustumaaan niin yliopistomaailmaan kuin toisiinnekin. Lisää tietoa tuutoreista ja tulevasta syksystä löydät fuksioppaasta. Lukuvuoden 2021-2022 opinto-opas löytyy täältä ja tutkintorakenne tästä.

-Uuden opiskelijan muistilista ennen opintojen alkua:

  • Ota opiskelupaikka vastaa opintopolku.fi palvelussa ja ilmoittaudu läsnäolevaksi. Et halua lukea pääsykokeisiin enää ensi keväänä uudelleen. Tarkemmat ohjeet
  • Maksa ISYY:n jäsenmaksu ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Aktivoi yliopiston käyttäjätunnus verkkopalveluihin. Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen.
  • Tilaa opiskelijakortti ajoissa jo ennen koulun alkua (tarvitset itsestäsi valokuvan). Näin pääset heti hyödyntämään opiskelijatarjouksia! Syksyllä kortin postitus kestää useita viikkoja, mutta ensimmäisten viikkojen aikana opiskelijahintaista ruokaa saa opiskelijatodistusta näyttämällä. Opiskelijakortin saa myös helposti (ja ilmaiseksi) puhelimeen esimerkiksi Frank tai Pivo sovelluksen lataamalla. Huom! sinun täytyy maksaa ISYY:n jäsenmaksu ennen kuin voit tilata opiskelijakortin.
  • Etsi itsellesi asunto. Hyviä kanavia tähän tarkoitukseen ovat Kuopas, tori.fi, OVV, Niiralan Kulma, facebook-yhteisöt. (Jos haet asuntoa esim. tori.fi:n kautta, kannattaa mainita opiskelevansa ravitsemustiedettä yliopistolla 😉 )
  • Asunnon löydettyä muista tehdä muuttoilmoitus.
  • Tee opintotuki- sekä asumistukihakemus Kelan nettisivuilla heti, kun saat asunnon.
  • Liity facebookissa Retikan fuksit -ryhmään!
  • Liity Retikkaan.
  • Jos tykkäät liikkua, eikä Kuopion mäkien polkeminen tyydytä liikuntatarpeitasi, Kuopion korkeakoululiikunta Sykettä tarjoaa monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia edulliseen hintaan.

Jos vielä jokin mietityttää, niin lisätietoa uudelle opiskelijalle löydät yliopiston sivuilta.

Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön sivut uusille opiskelijoille: http://www.uef.fi/web/kttravi/uudelle-opiskelijalle