Fuksivuoden parhaat palat

Moikka kaikille sinne kesälaitumillle ja onnittelut uusille Retikan fukseille! Moni syksyllä aloittava fuksi varmasti innokkaana odottaa koulujen alkua ja infoa tulevasta syksystä. Itse aloitan syksyllä toisen vuoden opinnot, joten oma fuksivuosi on vielä tuoreena muistissa ja ajattelinkin nyt kertoa sen kohokohdista, jotta saatte vähän esimakua mitä tuleva vuosi ehkä tuo tullessaan 😉.  Koronan takia viime lukuvuosi järjestettiin lähestulkoon kokonaan etänä ja tapahtumiakin järjestettiin tavallista vähemmän. Toivottavasti koronarajoituksista päästäisiin pian eroon ja takaisin koulun penkille! Kuitenkin omasta mielestä vuosi oli silti hyvinkin onnistunut ja hauskaa meininkiä on riittänyt. Mieleen parhaiten fuksi vuodelta jäi…

Syksyn tapahtumat

Syksyllä elämä oli hieman koronavapaampaa ja pääsimme nauttimaan monistakin tapahtumista. Syksyn tapahtumia oli ensimmäisenä iltana tutustumista valkeisella, kaupunkisuunnistus, neljän tähden illallinen, kastajaiset sekä oma suosikkini eli fuksisitsit, jossa päästiin tutustumaan myös vanhempiin vuosikurssilaisiin.  Suosittelen suuresti kaikkia osallistumaan, jos ei kaikkiin, niin ainakin joihinkin tapahtumiin mitä järkätään. Niissä pääsee helposti tutustumaan muihin ja onhan ne ihan super hauskoja!

Kemian labrat

Näin kemian taiturina (nimimerkillä kemian kursseista yksi käyty lukiossa) kemian labrat oli mieleenpainuvimpia kouluhetkiä. Tämä voi johtua siitä, että korona takia nämä kymmenen labraharjoituskertaa olivat ainoat koulutunnit lähiopetuksena tai siitä, että labratyöt ei olleet itselleni etuudesta yhtään tuttuja, joten oli kiva päästä laittamaan labratakki päälle ja kokeilla jotain ihan uutta. Päästiin mm. valmistamaan itse aspiriinia. Jos siellä joku mielessään kauhistelee tulevia kemian juttuja niin ei hätää! Niistä kyllä selviää vaikka aihe ei olisi entuudestaan niin tuttu 😉.

Vappu

Tänä vuonna vappu vietettiin melko omassa porukassa. Meidän vappu koostui Retikan etävapusta,  Terho Ry:n järjestämästä pulloseikkailusta, kämppäapproista, piknikistä sekä  hyvästä ruuasta brunssin merkeissä. Tietysti myös hauskanpidosta ja juhlimisesta. Vappuna sain myös ensimmäistä kertaa kunnolla ulkoiluttaa omia ihania vihreitä haalareitani!

Kouluruoka

Lähes joka ikinen päivä viimeisen vuoden aikana on tultu koululla käytyä vain ruuan takia, sillä opiskelijalounas niin halpa ja hyvä, että jopa -35 asteen pakkasilla se on parin kilometrin kävelymatkan arvoinen 😀 Oma lempparini Kuopion opiskelijaravintoloista on Tietoknia. Siellä on suuret ja hyvät salaattivalikoimat ja paikkana myös todella viihtyisä.

Siinä oli mun fuksivuoden parhaita paloja. Tervetuloa vielä uudet fuksit ja pian nähdään! Sitä ennen nautitaan hetki vielä kesästä, oli se sitten lomailun tai työn merkeissä 😊.

Terkuin Sara