Huhtikuun kuulumisia

Lukuvuosi lähenee loppuaan, ja vapputohinat ovatkin jo vahvasti käynnissä. Innokkaimmat ovat voineet osallistua ensimmäisiin vapputapahtumiin jo ennen pääsiäistä, sillä wabua metsästettiin jo huhtikuun puolessa välissä keväisissä tunnelmissa. Pääsiäisen munajahtien jälkeen virittäytyminen vappuun on vain kiihdyttänyt tahtiaan, sillä tapahtumia on ollut lähes joka päivä aina torisitseistä livemusiikin siivittämiin kewätkarkeloihin. Allekirjoittaneen mielestä paras tapahtuma näin ennen varsinaista pääpäivää on kuitenkin ollut perjantainen Amazing Race, jonka järjestämisessä Retikka, KuoLO ja Dentina yhdistivät jälleen onnistuneesti voimansa. Tapahtumassa kisailtiin voitosta enemmän tai vähemmän leikkimielisesti hauskojen tehtävärastien merkeissä. Joukkueita oli mukana tapahtumassa yli 50, ja kilpailu kärkijoukkueiden välillä oli todella tiukkaa! Tapahtuma oli myös mitä mainioin tapa aloittaa lenkkeilykausi, mikäli sitä ei vielä ollut ehtinyt tehdä. Yhteensä noin 10 kilometrin reitti ympäri Kuopiota toi kyllä hien pintaan – jos ei vauhdin niin kiperien tehtävien ansiosta. Palautua ei tästä koitoksesta kauaa ehdi, sillä juhlinta jatkuu heti huomisaamuna Savo-Karjala excun merkeissä. Ainakin toisen vuosikurssin edustus on kunnossa ja lupaa pitää Retikan lipun korkealla!

Retikan hallituksen edustus innokkaana Amazing Racessa!

Kevät ei (valitettavasti) ole yhtä juhlaa opiskelijalle, vaan tarkoittaa yleensä myös viimeistä puristusta opintojen parissa ennen kesälomaa. Lähestyvät deadlinet ja tentit ovat tänä vuonna ainakin meille kakkosille aiheuttaneet paikoitellen pientä stressipiikkiä. Kaverin tuki on tässä(kin) asiassa ollut korvaamattoman tärkeä, ja yhdessä on saatu tsempattua toinen toistamme kevään viimeisten kouluhommien parissa. Pian alkaa olla pahin suma takanapäin ja lukuvuoden kurssit taputeltu! Kaikki eivät kuitenkaan pääse eroon yliopistosta kesänkään aikana, sillä kurssien loppuessa käynnistyy kesäkandien väkertäminen toden teolla. Myös täällä ruudun takana kirjoittava aikoo kököttää kesällä kandinsa parissa, joten se siitä aikaisesta loman alkamisesta… Kesäkandissa on kuitenkin puolensa, sillä syksyllä voi palata luentosaliin entistä viisaampana kandi kourassa ja nautiskella vapaammasta syksystä!

Vaikka kevät voi opiskelijalle olla rankkaa niin henkisesti opintojen kuin fyysisesti (vappu)rientojenkin vuoksi, kesän lähestyminen on mahtavaa! Kuopiossa onkin jo saatu mukavasti esimakua tulevasta kesästä lämpimien ja aurinkoisten kevätpäivien merkeissä, ja se jos mikä vetää suuta hymyyn pienessä stressissäkin. On ihanaa vetää farkkutakki päälle ja valkoiset tennarit jalkaan ilman pelkoa kuraisista kaduista ja kylmästä viimasta. On ihanaa polkea pyörällä yliopistolle loskassa tarpomisen sijaan. Ennen kaikkea on ihanaa odottaa kesää, tehdä kesäsuunnitelmia ja inspiroitua niistä.

Retikan rahe aka rahastonhoitaja aka Neea toivottaa kaikille retikkalaisille ja muuten vain Retikkaa fanittaville oikein innostavaa kevättä ja riemuisaa wabua!