Retikan kevätretki 2019

Niin se vain vuosi vierähti ja jälleen tuli aika Retikan vuotuiselle kevätretkelle. Tänä vuonna suuntasimme Kolin kauniisiin kevätmaisemiin, joita ennen poikkesimme tutustumaan Iso-Kallan panimoon. Meitä lähti retkelle kaiken kaikkiaan 17 retikkalaista, joista suurin osa oli fukseja. Ihanaa, kun uudet fuksimme ovat niin aktiivisia ja haluavat olla mukana Retikan perinteisimmissä tapahtumissa. 

Lauantaina iltapäivällä tapasimme retkeläisten kanssa Iso-Kallan panimolla, jossa meille kerrottiin mm. oluen valmistuksesta, erilaisista oluttyypeistä sekä pienpanimojen toiminnasta niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Pääsimme myös maistelemaan neljää erilaista olutta sekä yhtä lonkeroa, joka yllätti positiivisesti sellaisetkin, jotka eivät normaalisti pidä lonkeroista. Oma henkilökohtainen suosikki oluista oli Witbier, belgialainen vehnäolut, jonka maustamiseen on käytetty korianterin siemeniä sekä appelsiinin kuorta. Vierailu oli varmasti hyödyllinen meille kaikille ravitsemustieteilijöille, sillä onhan olut yksi suomalaisen juomakulttuurin kulmakivistä! Saimme panimolta tuliaisiksi kokonaisen laatikollisen lähes kaikkien suosikiksi tullutta Mockingbird Mansikka-lonkeroa.

Panimolta lähdimme bussilla kaupan kautta kohti Kolia, jossa meillä oli kaksi vierekkäistä mökkiä varattuna. Perille päästyämme rupesimme heti ruuanlaittohommiin ja teimme tortilloja nälkäisille retkeläisille. Loppuillan vietimme saunoen sekä pelaillen. 

Sunnuntaina lähdimme tutkailemaan Kolin luonnonpuiston maisemia kävellen (lue luistellen). Kävelypolut olivat aika liukkaita, mutta ei se menoa haitannut, sillä sää osui muuten kohdilleen ja saimme nauttia jopa auringonpaisteesta. Osa porukasta lähti nuotiopaikalle grillaamaan eväitä ja osa porukasta meni helpoimman kautta ja suuntasi hotellin ravintolaan syömään. 

Osa porukasta käveli nuotiopaikalle ja grillasi siellä omia eväitään, kuten banaania, makkaraa ja vegenakkeja.
Söimme Elinan kanssa Sokos-hotellin ravintolassa pizzat, joissa oli vuohenjuustoa, päärynää sekä saksanpähkinöitä – mielenkiintoinen, mutta erittäin toimiva yhdistelmä!

Illalla saunomisten jälkeen oli luvassa perinteiset mökkisitsit, joissa saimme Saaran kanssa toimia ensi kertaa toastmastereina. Sitsit sujuivat hyvin (en tiedä ovatko muut samaa mieltä, kun joutuivat kuulemaan meidän sulosäveliä) ja kaikilla näytti olevan hauskaa. 

Oli mukava päästä tutustumaan paremmin muiden vuosikurssien opiskelijoihin ja viettää aikaa yhdessä koulun ulkopuolellakin.

Kiitos kaikille mukana olleille,

Anni, Projektivastaava