Harjoittelu leipomossa

Ravitsemustiede avaa ovia moneen suuntaan valmistuttua. Harhaluulo on, että meistä jokaisesta tulee ravitsemusterapeutteja sairaaloihin. Ravitsemustieteeltä valmistuu kuitenkin kirjava joukko erilaisia asiantuntijoita riippuen siitä mitä sivuaineita ja maisterivaiheen opintoja on valinnut. Elintarvikepuolelle ravitsemustieteilijä voi valmistua esimerkiksi laatupäälliköksi tai tuotekehittelijäksi.

Kandivaiheen harjoittelussa voi olla vielä epäselvää, mitä maisterivaiheessa haluaa opiskella. Kandiharjoittelu on oiva tilaisuus päästä tutustumaan esimerkiksi elintarvikepuolelle, jos on yhtään kiinnostunut myös siitä puolesta. Tässä postauksessa yksi harjoittelukokemus elintarvikepuolelta Elonen Oy leipomosta.

Elonen Oy leipomo on perheyritys Keski-Suomessa Jämsässä. Leipomossa valmistetaan monenmoisia herkkuja päivittäin, kuten esimerkiksi pullaa, leipää ja kakkuja.


Ensimmäisellä viikolla harjoittelussa työtehtäviini kuuluivat työt pakkaamossa, jossa tuotteet pakattiin valmiiksi lähettämistä varten. Sain olla myös mukana lähettämössä, jossa oli tarkasti valvottava, että tuotteet lähtevät oikeaan osoitteeseen. Toisella viikolla pääsin näkemään enemmän leipomon eri osastoja, jolloin sain kokonaiskuvan siitä, kuinka leipomo toimii. Sain olla myös mukana eri tuotteiden valmistuksessa sekä hihnatyöskentely tuli tutuksi.

Kolmannella viikolla pääsin seuraamaan myös laatupäällikön työtehtäviä sekä omavalvontaa. Laatupäälliköllä on suuri vastuu ja työnkuva on laaja, johon kuuluu monta eri osa-aluetta. Mielenkiintoni laatupäällikön hommia kohtaan kasvoi, sillä työ on haastavaa ja yksikään työpäivä ei tuntunut olevan samanlainen.

Harjoittelu elintarvikeyrityksessä avasi silmiäni. En ollut aiemmin tajunnut, kuinka tarkasti esimerkiksi omavalvonta toteutetaan. Työntekijät ottivat harjoittelijan hyvin vastaan ja neljä viikkoa meni kuin siivillä.

Ihanaa alkanutta kesälomaa kaikille!

Tella, SOME-vastaava