Retikat Helsingissä: Apetit-excu, Lautasella-messut ja vierailu Oikos ry:n luona

Näin kesän kynnyksellä on vielä hyvä muistella keväistä retkeä Helsinkiin:

Lähdimme vierailemaan Helsingissä noin 20-henkisellä joukolla retikkalaisia juuri ennen vappua. Reissu alkoi jo torstaina 26.4., kun jokainen meistä matkasi valmiiksi eteläisempään Suomeen perjantaipäivää varten.

Aamu alkoi aikaisella herätyksellä, koska Apetit-vierailumme alkoi jo varhain aamulla klo 8.30 ja kukin meistä matkasi omasta majoituspaikastaan Apetitille. Excu oli järjestetty ja hoidettu erittäin hyvin – meille oli kertomassa Apetitin toiminnasta neljä esittelijää, joista kukin käsitteli osuudessaan omaa vastuualuettaan. Saimme tietoa mm. rekrytoinnista, rypsiöljyn valmistusprosessista ja Apetitin tuotteista. Allekirjoittaneelle jäi erityisesti mieleen, kuinka tuotteet päätyvät pellolta pakastukseen. Pääsimme maistamaan valikoimaan tulleita uutuuksia eli kasvisjauhispizzaa ja punajuuripyöryköitä. Molemmat tuotteet herättivät ihastusta nälkäisessä kuuntelijajoukossa. Tuliaisiksi kotiin saimme vielä Neito-rypsiöljyä omiin kokkailuihimme. Kiitos Apetit, kun otitte meidät vieraaksenne!

Matkamme jatkui suoraan Lautasella-messuille Messukeskukseen, jossa porukkaamme odotti lukuisat eri yritysten näytteilleasettajat. Messujen teemoja oli mm. gluteeniton, vege ja allergia ja pääsimme tutustumaan teemojen mukaisiin tuotteisiin. Kävimme lisäksi kuuntelemassa mm. Mikael Fogelholmin, Patrik Borgin ja Leena Putkosen esittelyt omista aiheistaan. Tapahtuman anti oli runsas ja ajatuksia herättävä. Myös messut tarjosivat kotiin viemisiä, mikä oli vain plussaa. 😉

 

 

Illalla pääsimme vielä vierailemaan Oikos ry:n eli Helsingin yliopiston kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijoiden tiloissa. Oikoslaiset olivat valmistaneet meille hieman naposteltavaa pitkän päivän päätteeksi ja ilta sujui mukavasti ainejärjestöjen kuulumisia vaihdellen sekä muuten vain jutellen.

Nyt meillä fukseilla onkin ensimmäinen vuosi taputeltu ja mukaan tarttui paljon uutta tietoa ja oppia, mieleenpainuvia kokemuksia sekä upeita uusia ystäviä. Kesällä on edessä pieni henkäisy lukuisista luennoista ja palautettavista tehtävistä, mutta syksyllä palaa ilomielin yliopiston penkeillä, sillä siellä odottaa ystävien jälleennäkeminen ja uudet, mielenkiintoiset opit.

Hyvää kesää kaikille! 😊

-Oona, Retikan kulttuurivastaava