Fuksivuosi paketissa

Aikalailla vuosi sitten kävelin Savilahden viereistä tietä pitkin kohti Snellu-satasta ja mietin, miten kiva kampus Kuopiossa onkaan. Ei olisi ollenkaan paha, vaikka löytäisin itseni täältä tulevana syksynä! Nyt ihan huomaamatta onkin jo fuksivuosi takana, yliopiston käytävät tyhjillään ja kesä edessä!

Yliopisto-opinnot lähtivät pikkuhiljaa syksyllä käyntiin ja kaikki fuksit saapuivat intoa täynnä kiltisti luentosaliin joka aamu. Syksyn aikana tuli opeteltua ruokajonotaktikointia massaluentopäivinä, bailattua ninja-asussa, opittiin valmistamaan bakteeriviljelmiä, leipomaan pullia ja opettelemaan vaikka mitä kinaaseista transkriptiofaktoreihin. Kurssit tahkottiin läpi kukin vaihtelevalla menestyksellä. Tuli raahauduttua kasiksi luentosaliin, pitkäksi venyneen illan jälkeen ja hoksattua sen jälkeen kuinka turhaa sekin oli. Seuraavalla kerralla herätyskellon soidessa vaan kännettiin kylkeä… Sitsattiin vappuviikolla keskellä Kuopion toria ja tutustuttiin niiiiin moniin uusiin ihmisiin.

Tultiin tosi hyvin toimeen koko fuksiporukalla ja varsinkin alkusyksystä tekemisestä ei kyllä ollut puutetta! Retikkalaiset ottivat heti mukaan ja koko ainejärjestö tuntui ihan omalta alusta lähtien.

Pyysin myös meidän fuksiporukkaa kuvailemaan kulunutta vuotta muutamalla sanalla ja tiivistetysti vuosi on ollut huikea, tapahtumantäyteinen, nopeasti ohimenevä ja varmasti myös mieleenpainuva!

Tämän kevään pääsykokeet on taputeltu ja nyt vaan tuloksia sekä uusia fukseja odotellaan täälläkin!

Koko retikan puolesta toivottelen ihanaa kesää kaikille tasapuolisesti! Nauttikaahan auringosta ja tottakai syökää paljon ja hyvin. 😉

Terkuin, fuksivuoden päättävä SOPOnne Tiia

Leave a Reply