Tämän vuoden kevätretkellä suuntasimme Helsinkiin ensimmäistä kertaa järjestetylle koko Suomen ruoka-alan opiskelijoiden ekskursiolle, Ruokkikselle. Tapahtuman järjestämisessä oli mukana useita ruoka-alan opiskelijoiden ainejärjestöjä ympäri Suomea. Ruokkis järjestettiin 17.–18.1. Helsingissä, jossa teemana oli ruoka-alan tulevaisuus. Kaksipäiväinen tapahtuma sisälsi sekä asiapitoisen päiväohjelman että illalla sitsit. Lisäksi seuraavana päivänä järjestettiin silliaamiainen eli sillis.
Ruokkiksen ”Mitä suomalaiset syövät vuonna 2050” -teemainen päiväohjelma järjestettiin Viikin kampuksella, ja mukana oli monipuolisesti puhujia yliopistolta ja elintarviketeollisuudesta. Lisäksi pääsimme seuraamaan kiinnostavaa paneelikeskustelua aiheeseen liittyen. Oli super mielenkiintoista kuulla sekä vastavalmistuneiden että pidempään alalla olleiden ajatuksia ruoantuotannon tulevaisuudesta, alan haasteista ja mahdollisuuksista!

Elintarvikealan tulevaisuutta käsiteltiin puheenvuoroissa muun muassa tuotekehityksen, uusien elintarvikkeiden ja erilaisten innovaatioiden kautta. Puheenvuoroja saapuivat Helsingin yliopiston lisäksi pitämään Valio, Ruokavirasto ja HK Foods. Paneelikeskustelu kokosi hyvin yhteen elintarvikealan asiantuntijoita eri tahoilta ja sai aikaan paljon keskustelua eri näkökulmista. Koko päiväohjelma laajensi käsityksiämme ruoka-alan mahdollisuuksista.

Perjantain ohjelma jatkui sitseillä Malmin työväentalolla. Koska Ruokkis kokosi yhteen ruoka-alan opiskelijoita eri puolilta Suomea, sitsit olivat hauska yhdistelmä eri alueiden ja korkeakoulujen sitsitavoista. Ilta sisälsi kuitenkin tuttuun tapaan tarjoiluja, sitsilauluja ja muihin opiskelijoihin tutustumista. Tunnelma oli rento ja yhteisöllinen, ja oli mukavaa päästä tutustumaan opiskelijoihin muilta paikkakunnilta.
Seuraavana päivänä vietettiin sillistä elintarviketieteilijöiden tiloissa Viikissä. Silliksen vapaamuotoisempi ohjelma, johon kuului bingo ja tietysti syötävää, mahdollisti muihin opiskelijoihin tutustumisen rennoissa merkeissä. Pääsimme myös tutustumiskierrokselle muutamiin tapahtumapaikan viereisiin Viikin opiskelijasoluihin Latokartanon ylioppilaskylässä. Oli mukavaa päästä tutustumaan rennoissa merkeissä vielä paremmin poikkitieteellisesti ruoka-alan opiskelijoihin ympäri Suomen.
Iso kiitos kaikille tapahtumaa järjestäneille ja osallistujille! Toivottavasti nähdään Ruokkiksen merkeissä ensi vuonnakin! Suosittelemme lämpimästi osallistumista Ruokkikselle ja aiomme ehdottomasti osallistua itse myös ensi vuonna! 😊
Viikonlopusta on julkaistu myös video TikTokin puolelle, jonka pääset katsomaan tästä!
Terkuin