Yhteistyö Linseedin kanssa

Yksi tämän vuoden yhteistyökumppaneista on Linseed, jolta saimme testiin erimakuisia pellavansiemenrouheita! Valo24h:n rouheissa käytetään suomalaista paahdettua pellavansiementä, jossa on pähkinäinen maku. Jo yksi ruokalusikallinen sisältää koko päivän omega-3:n annoksen sekä pellavan kuidut aktivoivat suoliston normaalia toimintaa. Lisäksi tuotteet sopivat vähähiilihydraattiseen ruokavalioon, keliaakikoille ja vegaaneille. Oli pellavansiemenrouhe sinulle sitten vanha tuttu tai uusi juttu niin tässä on muutamia vinkkejä, miten sitä voi hyödyntää arjen ruoanlaitossa!

Saadut tuotteet

Valo24h:lta löytyy seuraavat tuotteet, jotka saimme myös kokeiluun:

  • paahdettu pellavansiemen
  • paahdettu rouhittu pellava
  • paahdettu rouhittu pellava + tyrni
  • paahdettu rouhittu pellava + puolukka LUOMU
  • paahdettu rouhittu pellava + mustikka
  • paahdettu rouhittu pellava + vadelma-granaattiomena

Mikä olisikaan parempaa kuin aloittaa päivä herkullisella aamupalalla tai luentojen välissä nauttia maukas välipala! Pellavansiemenrouhetta voi käyttää moneen eri tarkoitukseen ja makuja vaihtamalla saa pientä piristystä. Rouhetta voi käyttää esimerkiksi puuron tai myslin seassa, sellaisenaan jugurtin päällä tai vaikka smoothiessa. Valmistimme itse marjasmoothien, johon lisäsimme Valo24h:n mustikan makuista pellavansiemenrouhetta. Nam! Rouhe tuo smoothieen lisää makua ja tekstuuria.

Smoothien ohje:

  • n. 500 g pakastemarjoja (mustikka, mansikka, vadelma)
  • kaksi keskikokoista banaania
  • yksi purkki (400 g) Alpro Greek Style Vaniljaa
  • oman maun mukaan pellavansiemenrouhetta

Ohje on todella yksinkertainen eli kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa! Marjoja kannattaa sulattaa hieman ennen sekoittamista, jotta se on helpompaa. Jos smoothie meinaa jäädä liian paksuksi, joukkoon voi lisätä hieman vettä tai haluamaansa maitoa. Lopuksi päälle voi sirotella pellavansiemenrouhetta. Resepti on helppo muokata oman maun mukaiseksi!

Marjasmoothie

Rouheita voi käyttää myös hyödyksi niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa. Valo24h:n sivuilta löytyy paljon reseptejä, joissa niitä on hyödynnetty. Sivuille pääset tästä linkistä. Ohjeita löytyy aina suolaisesta piirakasta korvapuusteihin asti! Sivuilta löytyy myös paljon muuta tietoa tuotteista ja niiden käytöstä. Smoothien lisäksi leivoimme porkkanasämpylöitä. Lisäsimme taikinaan mukaan maustamatonta pellavansiemenrouhetta ja itse sämpylöiden päälle ripottelimme kokonaisia pellavansiemeniä. Sämpylöistä tuli todella kuohkeita ja herkullisia!

Uunituoreet sämpylät

Pellavansiemenet ovat siis monikäyttöisiä ja niissä on paljon terveyshyötyjä. Siemeniä kannattaa kokeilla myös esimerkiksi itsetehdyn näkkileivän tai granolan seassa! Tiesitkö, että kokonaisista pellavansiemenistä voi valmistaa hiusgeeliäkin?

Mukavaa kevättä!

Yritysyhteistyövastaava Eliina ja muu Retikan hallitus