Kesä on täällä

Toinen vuosi opintoja hujahti ohi, ja yhtäkkiä kesä on täällä. Toukokuu kului allekirjoittaneella kandiharjoittelussa Tampereella Taysissa. Viimeiset kurssit yhdistettynä harjoitteluun saivat aikaan melko intensiivisen neljän viikon, joten edellinen viikko on nautittu jo melko kesäisestä Kuopiosta. Suosittelenkin, jos nyt Kuopiossa on, kiertämään Valkeisella, sillä kukkivat puut tekevät lammen ympäristöstä erityisen kauniin. Myös Valkeisen tuntumassa sijaitsevassa Alppiruusupuistossa ensimmäiset alppiruusut kukkivat, joten tulevina viikkoina kannattaa kävelyillä käydä aina kurkkaamassa tilanne.

Harjoittelussa Taysissa pääsin oppimaan paljon asioita, joita ei opinnoissa oltu vielä käsitelty ollenkaan. Päätehtävänäni olikin olla mukana valmistelemassa kliinisten ravintovalmisteiden hankintaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin erityisvastuualueelle. Opin siis paljon uutta mm. täydennys- ja letkuravintovalmisteista, sillä ennen harjoittelua en tiennyt aiheesta oikeastaan mitään. Tehtäväni olivat pääosin kirjallisia, enkä esimerkiksi seurannut lainkaan ravitsemusterapeutin päivää. Pääsin kuitenkin myös järjestämään aistinvaraisia arviointeja valmisteista ja myös maistamaan niitä itse! Lisäksi pääsin testaamaan sakeuttamisjauheita, mikä oli todella mielenkiintoista. Sanottakoon, että olen melko tarkka mauista…

Taysin uusi pääsisäänkäynti on niin hieno!

Vaikka kurssit on nyt paketissa, ei aivoja voi täysin narikkaan heittää, sillä pienenä kesäpuuhana tälle kesälle on kandin kirjoittaminen. Vaikka kandia kesällä kirjoitankin on aikomuksena tietysti myös levätä ja rentoutua. Suunnitelmissa onkin yhdistää nämä asiat ja pitää kandiretriitti mökillä.

Myös pääsykoevalvontoja on vielä muutamat edessä, ja huomenna jännitetäänkin ravitsemustieteen pääsykokeessa. Jos joku hakija sattuu tämän postauksen nyt lukemaan, niin hurjasti tsemppiä pääsykokeeseen!! Toivottavasti nähdään syksyllä 🙂

Sain vihdoin talviturkin kastettua, Vänärillä tietenkin.

Toivon kovasti, että kaikilla on aikaa lomailla ja levätä tulevana kesänä. Muistakaa, että on myös tärkeää olla tekemättä mitään. Itse aion ainakin uida mahdollisimman monena päivänä järvessä, testata kesän uutusjätskejä ja lukea mahdollisimman paljon mahdollisimman ei-tieteellisiä kirjoja.

Siispä, ihanaa ja lämpöistä kesää toivottaen, Kerttu (viestintä- ja somevastaava)

Leave a Reply