Uusi vuosi ja uudet kujeet

Hei ja ihanaa alkanutta uutta vuotta vielä kaikille, vaikka ollaankin jo tammikuun lopussa. Aika on mennyt nopeasti ja on jälleen Retikan blogitekstin vuoro. Tällä kertaa ei ole erityisemmin mitään tapahtumaa josta kirjoitella, joten saatte kuulla yleisesti kakkosvuosikurssilaisen ja uuden hallituslaisen mietteitä. 

Joululoma tuli vietettyä kotona eli etelässä, ja palasin tänne Kuopioon tammikuun alussa. Lähtö kotoa on aina vähän vaikea mutta aika äkkiä sitä taas solahti Kuopio-elämään, missä auttoivat jälleen käynnistyneet kouluhommat Ravintofysiologia-kurssin muodossa sekä tietenkin mitä parhaimmat opiskelutoverit. Meillä kakkosilla onkin petollinen kevät edessä sillä lukarissa näyttää, että koulua ei olisi juuri lainkaan, mutta todellisuudessa kaikki kurssit sisältävät todella paljon vain itsenäistä työskentelyä. Lisäksi moni meistä haluaa ensi keväänä vaihtoon, joten käymme myös kolmannen vuosikurssin kevään opintoja. Kiirettä siis luvassa, mutta onneksi myös mielenkiintoisia projekteja ja varmasti hauskoja oivalluksen hetkiä.  

Kouluhommien lisäksi uusi hallitus aloitti kautensa ja itse tosiaan toimin sihteerinä. Ensimmäinen kokous oli aika pitkä ja paljon asiaa sisältävä mutta Pj Sofian ohjauksessa saimme käytyä asiat läpi tehokkaasti ja paljon uusia juttuja ideoiden. Onneksi hallituksessa on tänäkin vuonna paljon meitä uusia hallituslaisia niin saamme yhdessä ihmetellä kaikkea uutta tehtävää ja sitä miten paljon jokainen tapahtuma oikeastaan vaatii työtä.  

Tietenkään raskaan raatamisen ohella ei pidä unohtaa hupia ja sitä on taas luvassa lukuisten opiskelijarientojen muodossa. Kevät lähti käyntiin Fortiksen starttibileissä ja tällä viikolla luvassa on kauan odotettu kevätretki, joka viime vuoden tapaan suuntautuu Tahkolle. Itse olin viime vuonnakin mukana, joten odotan tästäkin reissusta huippua, kun mukana on viime vuoteen verrattuna myös enemmän retikoita. Itse aion ainakin saunoa, pelata aliasta ja viettää hulvattoman hauskan viikonlopun. Tämän jälkeen suuntaammekin parin viikon kuluttua hallituksen KV-vastaava Lindan kanssa Preemion vuosijuhlille edustamaan Retikkaa, mistä luonnollisesti odotamme kevään parhaita juhlia.

Esimerkiksi nämä kaksi (hallituksen Salli ja Linda) olivat mukana Starttibileissä:)

Kaikkea kivaa siis tiedossa ja näiden kuulumisten jälkeen toivonkin kaikille sopivan kiireistä ja silti todella hauskaa kevättalvea ja kevään odotusta!  

Eevi, Retikan sihteeri