Lukuvuoden aloitus tuutoreiden näkökulmasta

Syksy käynnistyi toden teolla elokuun loppupuolella, kun saimme viimeisiä vinkkejä tuutorikoulutuksista ja pääsimme pohtimaan syksyn ohjelmaa. Syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina koitti jo kauan odotettu perinteinen Retikan kesätapaaminen Väinölänniemellä, jonne kokoonnuimme tapaamaan uusia fukseja sekä vanhoja tuttuja. Unohtamatta tietenkään yhteisten piknikherkkujen nauttimista.  

Maanantaina 4.9. odotus palkittiin, sillä nyt se koulu vihdoin alkoi! Me tuutorit olimme fukseja vastassa aamulla, minkä jälkeen päivä alkoikin rullata mukavasti tutustumalla sekä vuosikurssiopettajaan ja toisiimme että yliopistoon ja ravitsemustieteeseen. Illalla oli tietenkin ohjelmassa lisää tutustumista sekä pieniä kisailuja Valkeisenlammella. Seuraavat päivät kuluivat vauhdikkaasti yliopistoon ja sen käytänteisiin tutustuessa, opiskelijaelämään orientoituessa, kaupunkisuunnistuksen asuja suunnitellessa, SYKETTÄ-approja suorittaessa sekä uusiin kurssitovereihin tutustuessa. Lauantaina lähdimme aurinkoisessa säässä Puijon retkelle, jossa fuksit pääsivät tutustumaan myös Konttilan tilan kotieläimiin.

Syyskuuhun on kuulunut myös approilua, bileitä, fuksiristeily Kallavedellä, Agronomiliiton fuksi-ilta ja tuutoreiden osalta rastinpitoa eri ainejärjestöjen kastajaisissa. Maanantaina 18.9. ravitsemustieteen fuksit kastettiin virallisesti Retikoiksi Terhon ja Retikan yhteisissä kastajaisissa, eikä asuloistoa ja heittäytymistä jäänyt puuttumaan! Koko fuksiryhmä on täynnä aivan ihania persoonia, ja fuksien innokkuus ja osallistuvuus on tehnyt tuutoroinnista super antoisaa. On mahtava etuoikeus saada tuutoreina tutustua uusiin Retikoihin aivan etulinjassa.

Retikkalaisten kesken ollaan kuin yhtä perhettä, ja yli vuosikurssirajojen pääsee tutustumaan helposti niin heti fuksina kuin jo vähän vanhempanakin retikkana. Tämä konkretisoitui 27.9., kun vanhemmat opiskelijat toivottivat fuksit lämpimästi tervetulleeksi koteihinsa maistelemaan herkullisia kotikeittiön antimia Retikan Neljän tähden illallisen merkeissä. Tässä tapahtumassa makunautintoa ja hyvää seuraa riittää!  

Syyskuu ja ensimmäinen kuukausi yliopisto-opintoja on nyt takana päin, mutta syksyn edetessä luvassa on kuitenkin vaikka ja mitä mukavaa opiskelun vastapainoksi. Tulossa on muun muassa uusien parsakaalin vihreiden haalarien kaste, ahkeraa kilokaloreiden keräämistä fuksipassiin, hauskoja poikkitieteellisiä tapahtumia, rentoja kahvihetkiä Retikan huoneella ja paljon muuta. Me tuutorit toivotamme kaikille ihanaa syksyn jatkoa sekä tsemppiä opiskeluun.  

Terkuin Retikan vertaistuutorit Eveliina, Helmi, Roosa ja Venla <3