Marraskuun kuulumisia!

Hellurei, illat hämärtyvät ja joulu lähestyy kovaa vauhtia. Osalla opiskelustressi painaa päälle ja toisia jännittää jo kevään vaihto-opiskelu/harkat, mutta onneksi Retikan pikkujoulut lähestyvät.

Täällä kirjoittelee kaksi retikan hallituksen varajäsentä, joilla alkaa kandivaiheen opintopisteet olemaan kohta kasassa. Opintosuunnitelmaan kuuluu kolmantena opiskeluvuotena suorittaa 30 opintopisteen vapaavalintainen moduuli. Toinen meistä on valinnut elintarvikemoduulin ja toinen suorittaa kahta moduulia samanaikaisesti; urheiluravitsemuksen perusopintoja sekä tutkimus- ja menetelmäopintoja. Elintarvikemoduuli on ollut hurjan mielenkiintoinen, mutta hieman työläs. Paljon on ollut laboratoriossa työskentelyä ja ryhmätöitä, mutta myös tuotekehittelyä, yritysvierailuja, ravintoaineanalyysiä ja aistinvaraista arviointia sekä paljon muuta. Jos tulevaisuudessa kiinnostaa yhtään elintarvikepuolen työt, niin voin lämpimästi suositella ainakin tätä elintarvike1-moduulia. Paljon olen uutta oppinut ja ruvennut miettimään, että tämä voisikin ehkä olla enemmän se oma juttu. Hauskaa oli omien makkarareseptien keksiminen ja makkaroiden valmistus Suonenjoella.

Makkaran valmistusta

Samoin kuin elintarvikemoduuli, myös tutkimus- ja menetelmäopintoja sisältävä moduuli sisältää jonkin verran laboratoriotyöskentelyä. Eroten elintarvikelaboratoriosta, työskentely toteutuu pääsääntöisesti kemian labroissa. Tutkimus- ja menetelmäopintoja sisältävä moduuli on siitä syystä mielenkiintoinen, että siihen voi valita kurssit omien mielenkiintojen mukaan. Labratyöskentelyn vastapainoksi, urheiluravitsemuksen perusopinnot ovat kokonaan verkossa suoritettavia, ja suosittelen tätä kurssikokonaisuutta kaikille joita kiinnostaa syventyä urheiluravitsemuksen mielenkiintoiseen maailmaan.

Nyt syksyn pimenevinä iltoina on hyvä muistella myös kuluneita vuosijuhlia, erityisesti jatkoja sekä sillistä. Vuosijuhlien eteen tehtiin töitä lähes vuosi ja vuosijuhlia edeltävät viikot olivat erityisen antoisia mutta stressaavia. Hommia riitti mm. jatkojen sekä silliksen ruoka- ja juomatarjoilujen sekä yleisen järjestelyn osalta, mutta yhteistyön kautta yrityksiltä saadut tuotteet olivat iso apu. Kaikenkaikkiaan vuosijuhlat onnistuivat hyvin ja hauskaa oli! Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme tuesta, kiitos myös kaikille osallistuneille sekä järjestäjille ja nimeltämainitsemattomien retikkalaisten poikaystäville kaikesta avusta vuosijuhlien järjestelyistä. Seuraavat viisi vuotta meneekin sitten taas nopeasti Retikka 40 v. vuosijuhlia odotellessa.

Nämä juhlat mahdollisti upea Retikan vuosijuhlatoimikunta!

Hyvää joulunodotusta kaikille, muistakaa syödä paljon suklaata!

Jouluisin terveisin Anja ja Essi, retikan hallituksen varajäsenet.

Kuvan esikatselu
 katso Vaasan myymälöiden yhteystiedot.