Poikkitieteellinen syyskymppi

Järjestimme lokakuun lopussa yhdessä KuoLo:n ja Dentinan kanssa ensimmäistä kertaa Kuopiossa opiskelijoille suunnatun matalankynnyksen juoksutapahtuman, poikkitieteellisen syyskympin. Iloksemme tapahtuma keräsi paljon kiinnostusta ja juoksijoita lähetettiin matkaan lähes 80! 

Idea tapahtumasta lähti liikkeelle, kun pohdimme Retikan liikuntatapahtumaa tälle vuodella. Olin luvannut järjestää juoksukoulun, ja minusta olisi ollut kiva, että juoksukoulu huipentuisi johonkin yhteiseen juoksutapahtumaan. 10 km lenkki on vielä kohtuullinen matka, joka sopii vasta juoksuharrastusta aloittelevallekin, joten lähdin kartoittamaan mitä Kuopiossa tai lähialueilla olisi tarjolla.

Kävin läpi kaikki kevään ja syksyn juoksutapahtumat, eikä mikään kuulostanut tarpeeksi houkuttelevalta lähinnä sijaintien ja hintojen perusteella katsottuna. Aluksi ehdotin lähinnä vitsillä, että mitäpä jos järjestettäisiin oma 10 km juoksutapahtuma opiskelijaystävälliseen hintaan yliopiston läheisyydessä. Tästä kuitenkin innostuttiin ja tapahtumaa alettiin ideoimaan. Pienestä Retikan tapahtumasta kasvoikin paljon kiinnostusta herättänyt poikkitieteellinen tapahtuma, kun pyysimme Dentinaa ja KuoLo:a mukaan järjestelyihin. Syyskympillä oli osallistujia kaikista kampuksemme ainejärjestöistä ja lisäksi mukaan saatiin muutamia vaihto-opiskelijoita sekä Savonia AMK:n opiskelijoita. 

Lähtöviivalla annettiin vielä viime hetken ohjeita sujuvasti kahdella kielellä…
Myös alkulämmittelystä huolehdittiin kirpeässä syyssäässä

Mehiläinen tarjosi nesteytystä urheilujuoman muodossa niin ennen lähtöä kuin maaliintulon jälkeenkin. Lisäksi he olivat mukana kannustamassa juoksijoita koko tapahtuman ajan!  

Mehiläisen edustajat odottamassa ensimmäistä maaliintulijaa

Taso juoksijoiden keskuudessa oli huippuhyvä, ja kaikki suorittivat matkan reilussa tunnissa. Edes raikas, lähes pakkasen puolelle painunut, syysilma ei hidastanut osallistujia. Kympin kärkikolmikon ajat olivat 37:30, 38:07 ja 38:10, ja vitosen voittaja saapui maaliin ajassa 21:29. Ei kyllä edes allekirjoittanut pääsisi lähellekään tällaisia tuloksia!

Liikuntakeskus Fressi palkitsi nopeimman kuukauden lahjakortilla, jonka avulla voittaja pääsee kohottamaan juoksukuntoaan esimerkiksi kuntosaliharjoittelun tai laajan ryhmäliikuntatarjonnan avulla. Myös kaikki muut osallistujat pääsevät kokeilemaan Fressin palveluita kolmen tutustumiskerran ajan.

Voittajakolmikko maalissa

Juoksun jälkeen osallistujat pääsivät lämmittelemään Studentian pukuhuoneisiin, sekä saunaan, jotka SYKETTÄ tarjosi juoksijoidemme vapaaseen käyttöön illan ajaksi. Lisäksi saimme ilahduttaa osallistujia yllätyspalkinnoilla: SYKETTÄ -satulasuojilla sekä uusilla haalarimerkeillä ja tuubihuiveilla. Huiveja annettiin maalissa muun muassa rohkeasti pelkässä toogassa tai shortseissa matkaan lähteneille lämmikkeeksi. 

Kaikki osallistujat palkittiin huikeiden yhteistyökumppaneidemme ansiosta hienoilla tuotekasseilla. Maalissa pahimman nälän taltutti Saaroisen uutuus Eväs -tuorepuurot, Semperin Corny -patukat sekä Maitomaan Lakutonkat. Lisäksi juoksijat saivat Orionilta aina paljon reissaaville opiskelijoille hyödyllisiä matkakokoisia rasva- ja pesuainenäytteitä ja hammastahnavarastoja täydennettiin Colgaten tuotteilla. 

Osallistujia hemmoteltiin yhteistyökumppaneidemme tarjoamilla tuotelahjoilla

Isomman tapahtuman järjestäminen oli työlästä, mutta antoisaa. Siinä oppi taas paljon hyödyllisiä organisointitaitoja sekä pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin. Tämä onkin ehdottomasti ollut oman hallituskauteni kohokohta!

Suuret kiitokset vielä kaikille osallistujille, järjestäjille sekä yhteistyökumppaneille! Osallistujilta kerätyn palautteen perusteella  tapahtuma oli tykätty ja lämminhenkinen liikuntatapahtuma, joka toi kivaa vaihtelua juhlimisen täyteiseen syksyyn. Toivottavasti syyskympistä saataisiin jokavuotinen perinne!

 

Urheilullisin terveisin,

Retikan liikuntavastaava Jasmin