Fuksivuoden TOP5

Monilla kesäloma on alkanut jo kauan sitten, mutta allekirjoittaneen kandiharkka loppui vasta eilen ja pääsin vihdoinkin kesälaitumille. Tämän kunniaksi on hyvä muistella kulunutta vuotta ja varsinkin sen kohokohtia. Vuosi on ollut meille kaikille fukseille varmasti unohtumaton ja täynnä muutoksia. Suurimmalle osalle meistä se tarkoitti muuttoa kokonaan uuteen kaupunkiin ja totuttelua yliopisto-opiskeluihin ja –kulttuuriin. Ahkeran opiskelun lisäksi vuosi on sisältänyt mahtaviin uusiin ihmisiin tutustumista sekä erilaisia tapahtumia. Vuosi on ollut rankka, mutta myös todella antoisa ja mukava. Hyviä hetkiä on ollut paljon, mutta tässä mielestäni viisi parasta hetkeä opintojen ensimmäisen vuoden ajalta:

1. Excursiot Ravitsemuspäiville, Rukalle ja Tahkolle 

Ilmoittauduin ravitsemuspäiville jo elokuussa tietämättä oikeastaan edes, että mistä niissä on kyse. Tapahtumaa mainostettiin tuutorien toimesta meidän fuksien facebook-ryhmässä ja se vaikutti mielenkiintoiselta, joten päätin osallistua. Lokakuussa meitä lähti Kuopiosta Helsinkiin parisen kymmentä Retikkaa. Ravitsemuspäivien ohjelma oli mielenkiintoista, ja jo näin opintojen alkuvaiheessakin sain puhujilta vinkkejä sekä varsinkin innostusta tätä alaa kohtaan. Myös päivien messutarjonta ja ilmaisnäytteet olivat käynnin arvoiset…

Keväällä ehdimme käydä jopa kaksi kertaa mökkireissuilla. Matkasimme fuksien oman kevätretken merkeissä Rukalle viettämään pidennettyä viikonloppua ja lisäksi Retikan virallinen kevätretki suuntasi tänä keväänä Tahkolle viikonlopuksi. Molemmat reissut olivat rentouttavia ja täynnä iloa!

#retikatrukalle

2. Kaupunkisuunnistus 

Jo toisella opiskeluviikolla pääsimme tutustumaan Kuopioon sekä kurssikavereihimme kaupunkisuunnistuksen merkeissä. Yksi syksyn ensimmäisistä tapahtumista on jäänyt positiivisesti mieleen, sillä ainakin meidän joukkueessamme yhteishenki oli mahtava, kiertelimme Kuopion kirpputoreja läpi yhdessä tiimiasuja etsiessä ja kokoonnuimme myös laittautumaan yhdessä ennen tapahtuman alkua. Myös sää suosi meitä ja pääsimme kiertämään Kuopiota ja tekemään hauskoja tehtäviä onneksi auringonpaisteessa. Syksyllä lähes kaikissa tapahtumissa oli erilaisia teemoja pukeutumisen suhteen ja tämä oli hauskaa, sillä pääsi pitkästä aikaa käyttämään luovuuttaan ja etsimään teema-asuja mm. kirppareilta ja vanhempien vaatekaapeista.

Joukkueet valmiina kaupunkisuunnistukseen! Porkkanat veikin koko asukisan voiton! 🙂

3. Rusettiluistelu 

Tammikuun lopussa järjestetty rusettiluistelu on jäänyt mieleen hyvänmielen ulkoilutapahtumana ja tapahtuman jatkot Passionissa ovat omalla kohdallani olleet mahdollisesti koko vuoden parhaat bileet! Lieneekö osasyynä se, että pääsimme ensimmäistä kertaa pitämään haalareita päällämme tässä tapahtumassa… Rusettiluistelu oli tämän vuoden hallituksen, jossa myös itse olen ensimmäistä kertaa, ensimmäinen tapahtuma, ja olin itse pitämässä siellä rastia parin muun fuksin kanssa. Rastin pitäminen oli hauskaa ja osallistujat heittäytyivät näyttelijän lahjoja vaativiin tehtäviimme hienosti.

4. Hallitustoiminta 

Hallitustoiminnan myötä olen tutustunut meidän mahtavaan hallitusporukkaan ja saanut paljon kivaa täytettä kalenteriini. Toki esimerkiksi kevätretken järjestelyssä kului aikaa ja joutui tekemään töitä sen eteen, mutta toisaalta retki oli kyllä sen arvoinen! Järjestin keväällä myös mukavan liikuntatapahtuman Retikoille trampoliiniareenalla ja en malta odottaa syksyä miettiessäni uusia ideoita liikuntatapahtumalle. Kannustan ehdottomasti kaikkia innokkaita ainakin tulemaan paikalle syyskokoukseen, jossa valitaan seuraavan hallituksen jäsenet. Meitä fukseja on hallituksessa aika monta, ja eipä meistäkään kaikki olisi osanneet omaa pestiään arvata ennalta, kunhan vaan tultiin kokoukseen kuuntelemaan…

Hallituksen tutustuminen Gamecenterillä lasersodan parissa

5. Retikan huone 

Retikan huone Canthialla on paras keino rentoutua kesken päivää ja tutustua uusiin ihmisiin eri vuosikursseilta ja joskus jopa poikkitieteellisesti. Huoneella on vuoden aikana päässyt kuuntelemaan mielenkiintoisia keskusteluja ja rentoutumaan luentojen välissä, ja mikä tärkeintä, lisäämään omaa kofeiiniaddiktiotaan vielä enemmän…

Retikan huone, vasta uudistetulla vihreällä seinällä!

 

Oikein ihanaa, rentouttavaa ja (toivottavasti) aurinkoista kesää toivottaen,

Jasmin
Retikan liikuntavastaava

Vaikka kesä onkin monelle opiskelijalle se aika kun lomailun sijasta tehdään töitä, muistakaa myös nauttia, ladata akkuja syksyä varten ja tietysti liikkua paljon! 🙂