Uuden fuksin ja hallituslaisen kuulumisia

Syyskuussa aloitin fuksivuoteni ja opiskelu on ollut tosi kivaa. Olen niin onnellinen, että vihdoin pääsin opiskelemaan alaa, joka tuntuu niin oikealta! Syksy meillä oli tosi kiireinen monine kursseineen ja tapahtumineen. Se meni kuitenkin tosi vauhdikkaasti ja hyvin sen kesti, kun oli mielekästä puuhaa. Joululoma tuli kuitenkin todella tarpeeseen, joka olikin ihan mukavan mittainen (19. päivää).

Alkuun jännitti esimerkiksi, että saako koulussa kavereita ja pääseekö porukkaan mukaan. Kaikki ovat olleet tosi mukavia ja avoimia! Ylempien vuosikurssien opiskelijatkin ovat ottaneet hyvin vastaan ja olen saanut tutustua ihaniin uusiin ihmisiin. Ryhmäytyminen ja tapahtumat ovat suuressa roolissa siinä, että pääsee hyvin mukaan opintojen alkuun sekä pääsee tutustumaan muihin kanssatovereihin. Voisin tuleville fukseille ehdottomasti suositella osallistumaan mahdollisimman moneen (erityisesti yhdet suosikeistani olivat neljän tähden illallinen ja kaupunkisuunnistus). Kiitos kuuluu erityisesti hallituslaisille sekä tuutoreille mahtavien tapahtumien suunnitteluista ja toteutuksista, olette keksineet kaikkea kivaa meidän fuksien pään menoksi sekä auttaneet opintojen alkuun.


Ensimmäisiä koulupäiviä


Käytiin retkellä puijolla. Maisemat oli hienot.

Nyt kun tammikuussa ollaan, voisin hieman kertoa tästäkin kuusta. Päällimmäisenä täytyy mainita meidän fuksien uudet haalarit, jotka saimme viime viikolla. Niitä ollaan odotettu kovasti, ja nyt mekin pääsemme tapahtumiin haalarikansana. Alkuun oli hieman epäselvää minkä väriset haalarit meille tuleekaan, kun nykyisillä toisen vuosikurssin opiskelijoilla on vaaleammat normaalista väristä. Heidän kohdallaan olikin käynyt ilmeisesti värivirhe ja erottuvat joukosta nyt hieman vaaleamman vihreinä 😊. Tuutorit pitivät meille heti haalarit saatuamme haalarikastajaiset, oli tosi kivaa! Haalarimerkkejä oli ennen haalareiden saantia kertynyt jo iso kasa, ja niitä aloitettiin ompelemaan ennen seuraavan päivän bileisiin lähtöä. Yllätti kyllä todella, miten hidasta puuhaa se todellisuudessa onkaan. Pikkuhiljaa ne alkavat kuitenkin meidän haalareita koristella.


Uudet haalarit.


Haalarikastajaisista.

Aloitin nyt hallituksen varajäsenenä. Minulla ei siis ole mitään erityistä vastuualuetta, mutta pääsen esimerkiksi vaikuttamaan, järjestelemään tapahtumia ja tietenkin kaikki auttelevat kaikkia meidän hallituksessa. Hallituksen kautta pääsee myös hyvin tutustumaan yli vuosikurssirajojen. Odotan innolla mitä tuleva hallituskausi tuo tullessaan!

Hyvää talvenjatkoa lukijoille, nyt on ollutkin tosi kauniita talvisia kelejä!

– Nelli, hallituksen varajäsen


Kuva: Elina Nevala