Kandit

Tältä sivulta löydät Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen opiskelijoiden kandidaatin tutkielmia. Ravitsemustieteen opiskelijoiden kandit ovat tunnetusti laadukkaita, tuoreimpaan tutkimustietoon pohjautuvia, hyvin tehtyjä töitä. Olisi siis sääli jättää kandit vain pöytälaatikkoon pölyttymään! Jos haluat kandidaatin tutkielmasi julkaistavaksi Retikan nettisivuilla, lähetä työsi sähköpostitse Retikan viestintä- ja somevastaavalle (täältä löydät ajantasaiset yhteystiedot). Kirjoita viestiin tutkielman nimi, tekijän nimi ja julkaisuvuosi.

2021

Dementian vaikutus iäkkäiden ravitsemukseen. Juuli Palkama. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Elintapainterventioiden vaikutus syömiskäyttäytymiseen. Nelli Haapakoski. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Elintarviketurvallisuuden arviointi Amesin testisovelluksilla. Katarina Sulkula. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Elintarvikevälitteisten patogeenien nopeat tutkimusmenetelmät. Moona Partanen. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Glukoosisensoroinnin vaikutus tyypin 1 diabeteksen hoitotuloksiin. Katja Nousiainen. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Inflammaatio laihuushäiriössä. Jessica Sonko. Kesäkuu 2021. (Avaa tiedosto)

Iäkkäiden syömishäiriöt. Suvi Laamanen. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Ketogeeninen ruokavalio kestävyysurheilussa. Elina Nevala. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Lasten autismikirjon häiriöt ja ravintolisät. Sonja Hynynen. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Psykoosilääkkeistä johtuva painonnousu ja elintapainterventiot skitsofreniassa. Petra Malmi. Elokuu 2021. (Avaa tiedosto)

Suolistomikrobisto ja ei-alkoholiperäinen rasvamaksatauti (NAFLD). Iina Juvonen. Huhtikuu 2021. (Avaa tiedosto)

Suorituksen aikaisen hiilihydraattien saannin vaikutus urheilijoiden suorituskykyyn palloilulajeissa. Janette Lepistö. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

Ulosteensiirron mahdollisuudet ylipainon hoidossa. Siru Jussila. Elokuu 2021. (Avaa tiedosto)

Ulosteensiirto tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa. Sanni Sirviö. Maaliskuu 2021. (Avaa tiedosto)

2020

Imeväisiän ravinnon yhteys suolistomikrobiston ja immunologisen toleranssin muodostumiseen. Elli-Noora Törrönen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Omega-3-rasvahapot skitsofreniassa. Janica Taskinen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Probiootit ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa. Anna Tuukkanen. Kesäkuu 2020. (Avaa tiedosto)

Ruokavalioiden yhteys kognitiiviseen heikentymiseen, dementiaan ja Alzheimerin tautiin. Alvar Toivonen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Suolistomikrobiston yhteys autismikirjon häiriöihin. Maija Kammonen. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

Syötävien hyönteisten ravitsemuksellinen laatu ja sen parantaminen. Emilia Lampén. Elokuu 2020. (Avaa tiedosto)

2019

Energiattomat makeutusaineet ja paino, glukoosin homeostaasi sekä diabeteksen riski. Neea Penttilä. Elokuu 2019. (Avaa tiedosto)

2018

Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa. Tuuli Lipiäinen. Elokuu 2018. (Avaa tiedosto)