Tapahtumat

Retikka järjestää jäsenilleen niin asiallista toimintaa kuin vauhdikkaampaakin meininkiä aktiivisesti ympäri vuoden. Ajantasainen tapahtumakalenteri löytyy sivupalkista, ja pääset siihen myös tästä. Alla on esitelty joitakin Retikan suosituimpia tapahtumia, mutta niiden lisäksi Retikka tarjoaa paljon muutakin! Kaikille löytyy varmasti jotakin, joten tule mukaan!

Avaudu opiskelusta -iltapäivät

Avaudu opiskelusta -iltapäivien tarkoituksena on koota opiskelijoiden mietteitä koulutusohjelmasta ravitsemustieteen yksikön henkilökunnalle koulutuksen kehittämistä varten. Retikka järjestää Avaudu opiskelusta -iltapäiviä ravitsemustieteen opiskelijoille kaksi kertaa lukuvuodessa.

Kulttuuritapahtuma

Kulttuurinnälkäisille jäsenilleen Retikka järjestää kahdesti lukuvuodessa yhteisen kulttuuritapahtuman. Kokeilussa on ollut niin Michael Winslow’n Stand Up-keikkaa kuin myös viininmaistelua. Kenties kaikkien aikojen klassikko on leffailta, jolloin Retikan jäsenet pääsevät maistelemaan uunituoreita elokuvaelämyksiä elokuvateatterin pehmoisille penkeille.

Ideoita kulttuuritapahtumasta voi ehdottaa hallituksen kulttuurivastaavalle.

Kevätretki

Bussilastillinen täynnä seikkailumieltä olevia retikoita – sitä ovat Retikan kevätretket. Suuntaamme vuosittain eri puolelle Suomea tavoitteenamme valloittaa uusia maisemia, tutustua paremmin kanssaopiskelijoihin, vierailla erilaisissa ravitsemus- ja elintarvikealan yrityksissä ja tulla takaisin yhtä kokemusta rikkaampana.

Liikuntatapahtuma

Retikan liikuntavastaava vie liikkuvaisen jäsenistömme uusille tai tutuille lajikokeiluille kahdesti vuodessa. Kokeilussa on ollut kaikkea crossfitistä tankotanssiin ja boulderoinnista laitesukellukseen.

Ideoita liikuntatapahtumasta voi ehdottaa hallituksen liikuntavastaavalle.

Myyjäiset

Retikka muistuttaa yliopiston väkeä leipomistaidoistaan kahdesti vuodessa syysmyyjäisten ja ystävänpäiväleivosmyyjäisten merkeissä, jolloin leivomme suussa sulavaa porkkanakakkua ja mokkapaloja. Myyjäisistä on mahdollisuus ostaa myös Retikan suosittuja haalarimerkkejä.

Poikkitieteellinen Pre-laskiainen

Pre-laskiainen on laskiaisen yhteyteen sijoittuva poikkitieteellinen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2019. Opiskelijat kerääntyvät Valkeisenlammelle kiertämään hauskoja tehtävärasteja yhdessä parin kanssa sekä nauttimaan maittavasta laskiaispullabaarista. Tehtävien jälkeen kylmettyneitä varpaitaan pääsee lämmittelemään vielä jatkopaikan tanssilattialle.

Pikkujoulusitsit

Retikkalaisten keskuudessa syksyn odotetuin tapahtuma on tapahtumarikkaan vuoden huipentavat pikkujoulusitsit. Pitkän perinteen mukaan tähän pöytäjuhlaan herkullisempaakin herkullisemmat antimet valmistavat rakastetut Retikan miehet.

Retikan vappu

Vappu – päivä, jolloin mikään Retikan huoneen säännöistä ei päde. Tämä opiskelijoiden riemujuhlapäivä kerää Retikan huoneelle tippaleivällä ja simalla kyllästettyä kansaa kellarin täydeltä. Retikan vappuperinteisiin kuuluu muun muassa retikan ruukutus sekä hyvät munkit unohtamatta tietenkään Isin simaa.

Sadonkorjuujuhlat

Heti syyslukukauden alussa järjestettävien Sadonkorjuujuhlien tarkoituksena on tarkistaa syksyn retikkasato eli tutustua uunituoreisiin Retikan fukseihin. Sadonkorjuujuhlissa päästään nauttimaan uusien tuttavuuksien ja jälleennäkemisen riemun lisäksi myös satokautta juhlistavista tarjoiluista.

Työelämäillat ja yritysesittelyt

Sivistystä, uutta oppia ja mentorointia. Haluamme tarjota opiskelijoillemme aina lisää inspiraatiota ja koulutusta ajankohtaisista ravitsemusasioista, minkä vuoksi järjestämme erilaisia työelämäiltoja ja yritysesittelyjä mahdollisimman monipuolisesti.