Retikan Blogi

Kevätretki 2018

Yksi Retikan perinteistä on jokakeväinen kevätretki. Tänä vuonna suuntasimme Tahkolle, jossa meidän lisäksi oli paljon muitakin opiskelijoita TahkoFestin tunnelmissa. Retikkalaisia mukaan lähti 22 ja lisäksi osan ajasta mukana oli kolme päivävierailulle pistäytynyttä Retikkaa.

Lähdimme reissuun perjantaina alkuillasta yhteiskuljetuksella, jossa mukana oli myös muutama Terho. Bussissa ei tarvinnut pitkään tunnelmoida, kun olimme jo perillä Tahkolla ja hulppeassa mökissämme. Ensimmäinen ilta kului lettujen paiston, saunomisen, paljuilun ja pelailun merkeissä.

Retikalla oli käytössä tämän paritalomökin molemmat puoliskot.

Lauantaina suuntasimme kuka mihinkin aktiviteettiin. Jokainen retkeläinen sai mukaansa hallituksen askartelemat eväspussit, joista löytyi sponsoreidemme välipalatuotteita. Osa vietti päivän Tahkon rinteillä lasketellen, toiset patikoivat laavulle ja loput kiersivät TahkoFestin rastirataa. Taisipa muutama jäädä koko päiväksi mökillekin nauttimaan rennosta hengailusta. Illan hämärtyessä palailimme kaikki omia polkujamme mökin lämpöön ja seuraamme liittyivät myös päiväretkeläiset.

Matkalla Tahkon keskustaan rastiradalle
Evästauko laavulla

Lauantai-illan ohjelmassa olivat mökkisitsit. Ilta kuluikin rattoisasti yhteisen ruoan ja laulun äärellä. Sitsien jälkeen suurin osa retkeläisistä suuntasivat Tahkon keskustaan iltabileisiin kuuntelemaan Stigiä (!) ja loput jäivät mökille nauttimaan saunan sekä paljun lämmöstä. Vaikka ilta venyi melko pitkäksi itse kullakin, seuraavana aamuna oltiin reippaina siivoamassa mökkiä. Paluubussi nappasi meidät kyytiin ja olimme takaisin Kuopion keskustassa jo puolenpäivän aikoihin.

Kevätretkellä mukana ollut porukka (poislukien sihteeri-Eevi, joka oli kameran takana)

Kiitos kaikille retkeläisille mukavasta viikonlopusta! Ensi vuonna uudestaan 😊

-Salli, vpj

Yhteistyössä: Semper, Kiantama ja Maitomaa

 

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Hei ja ihanaa alkanutta uutta vuotta vielä kaikille, vaikka ollaankin jo tammikuun lopussa. Aika on mennyt nopeasti ja on jälleen Retikan blogitekstin vuoro. Tällä kertaa ei ole erityisemmin mitään tapahtumaa josta kirjoitella, joten saatte kuulla yleisesti kakkosvuosikurssilaisen ja uuden hallituslaisen mietteitä.  Continue reading “Uusi vuosi ja uudet kujeet”

Kahvinhuuruisia pohdiskeluja Retikan huoneella

Mitä elämä olisikaan ilman tuota taivaallista mustaa taikajuomaa, joka herättää aamulla ja saa päivän käyntiin? Piristää pitkää päivää ja auttaa kaamosajan masennukseen ja on vieläpä tutkitusti terveellistä! Liiallisena nautittuna tosin aiheuttaa myös lieviä kofeiinin yliannostusoireita kuten nukahtamisongelmia, kofeiinipärinää ja levottomia jalkoja.

Continue reading “Kahvinhuuruisia pohdiskeluja Retikan huoneella”

Vähän erilainen kuukausi

Toukokuu oli opintojeni erikoisin kuukausi. Toki ensimmäisenä vuonna jokainen kuukausi on tuntunut erikoiselta, uudelta ja jännittävältä. Toukokuu erottui kuitenkin kaikkein eniten, koska en viettänyt sitä Kuopiossa vaan Seinäjoella.

Kuukaudesta teki erikoisen se, että olin harjoittelussa ja se, että en asunut kotona. En koti-kotona enkä myöskään Kuopion kotona, vaan asuin siskoni luona. Asumisjärjestelyihin oman mukavan sävyn teki se, että siskollani ja hänen miehellä on kaksivuotias tyttö, joka on kummityttöni. Tuntui siis siltä, että jonkinlainen harjoittelu jatkui kotiin päästyäkin. Piti jaksaa illalla vielä touhuta pienen höpöttäjän kanssa ja selvitä välillä parin tunnin yöunilla työpäivästä. Pääsin myös leipomaan pienelle lettipäälle Titi-nallekakun syntymäpäivänä ja sain piristäviä yllätyshalauksia tytöltä, joka alkoi pitää minua osana perhettä ja puhuu hän edelleenkin, että minun pitäisi tulla KOTIIN.

Toukokuu oli siis harjoittelua. Päätin tehdä harjoittelun jo fuksivuonna, jotta se olisi sitten pois alta. Mielestäni se oli hyvä päätös, koska sain siitä ihan hirveästi irti, vaikka en vielä pitkälle ole opinnoissani päässytkään. Olin siis harjoittelussa sairaalan ruokapalvelussa. Suosittelen ruokapalveluharjoittelua lämpimästi kaikille. Itse pidin siitä valtavasti, koska muutenkin viihdyn hyvin keittiössä ja nyt pääsi kokeilemaan jotain uutta: miten valmistetaan sadoille ihmisille ruokaa ja miten koko ruokapalvelu pyörii.

Suurien ruokamäärien valmistamisen lisäksi pääsin valmistamaan esimerkiksi gluteenitonta kauraleipää. Ilman ohjetta. Se oli mielenkiintoinen hetki, kun minulle kerrottiin mitä minun on määrä tehdä, mutta ei siinä auttanut kuin ryhtyä leipomaan. Leivästä tuli kuin tulikin ihan syötävää. Pääsin koettelemaan taitojani myös kiisselin ja kastikkeiden valmistamisessa ilman sen tarkempia reseptejä. Oli mukavaa huomata, että kaikki yleensä sujui ongelmitta.

En kuitenkaan ollut koko kuukautta keittiössä vaan olin tutustumassa myös elintarvikkeiden hankintoihin, ruokalistasuunnitteluun, erityisruokavalioihin, keskitettyyn ja hajautettuun ruoanjakoon, ravitsemusterapeutin tehtäviin ruokapalvelussa sekä äidinmaitokeskuksen toimintaan, missä pääsin esimerkiksi mittaamaan rikastettua maitoa ruiskuihin keskosia varten. Pääsin siis näkemään miten ruokapalvelu pyörii suunnittelusta aina tiskien ja kärryjen puhdistamiseen asti.

Tutustuin kuukauden aikana monipuolisesti siihen, miten sairaalan potilaiden ja muiden asiakkaiden ravitsemuksesta huolehditaan vauvasta vaariin. Kuukausi oli kyllä huikea, vaikka välillä laitoinkin vain astioita tiskiin tai pesin lattioita. Mutta kaikki tehtävät ovat tärkeitä osia ruokapalvelun toimintaa ja olivat mukavaa vaihtelua luennoilla istumiseen.

Haluan vielä loppuun jakaa teidän kanssanne ihanan kummityttöni viisauden: Illalla hän sanoi, että aurinko menee kotiin. Kysyin häneltä sitten, että missä auringon koti on. Kummityttöni mietti hetken ja vastasi sitten ”KANANMUNASSA”.

Ihanaa ja aurinkoista loppukesää!

Sofia, Retikan sihteeri

Fuksivuoden TOP5

Monilla kesäloma on alkanut jo kauan sitten, mutta allekirjoittaneen kandiharkka loppui vasta eilen ja pääsin vihdoinkin kesälaitumille. Tämän kunniaksi on hyvä muistella kulunutta vuotta ja varsinkin sen kohokohtia. Vuosi on ollut meille kaikille fukseille varmasti unohtumaton ja täynnä muutoksia. Suurimmalle osalle meistä se tarkoitti muuttoa kokonaan uuteen kaupunkiin ja totuttelua yliopisto-opiskeluihin ja –kulttuuriin. Ahkeran opiskelun lisäksi vuosi on sisältänyt mahtaviin uusiin ihmisiin tutustumista sekä erilaisia tapahtumia. Vuosi on ollut rankka, mutta myös todella antoisa ja mukava. Hyviä hetkiä on ollut paljon, mutta tässä mielestäni viisi parasta hetkeä opintojen ensimmäisen vuoden ajalta: Continue reading “Fuksivuoden TOP5”

Retikan Kevätretki 2017

Viikko sitten vietettiin Retikan perinteisestä kevätretkeä. Matkaan lähti pieni, mutta sitäkin tiiviimpi porukka kohti Tahkoa.

Menomatkalla pysähdyimme yritysvierailulle Alahovin viinitilalle, jossa pääsimme maistelemaan paikallisia viinejä ja siidereitä sekä kuulemaan yrityksen toiminnasta ja viinin tuotannosta Suomessa. Saimme myös perehdytyksen oikeaoppiseen viininmaisteluun ja tutustuimme viinin tuotantoprosessin tiloihin.

IMG-20170331-WA0012

IMG-20170331-WA0007

Kun rahat oli tuhlattu matkamuistoviineihin, olikin jo aika suunnata bussin nokka kohti Tahkoa! Ensimmäinen ilta vietettiin rennosti saunoen, lettukestejä viettäen ja seurapelejä pelaille.

Toisena päivänä suuntasimme Tahkon keskustaan viettämään päivän aktiviteettien parissa. Porukka jakaantui enemmän tai vähemmän aktiivisiin vaeltajiin, kylpijöihin sekä eläinfarmilaisiin.

Vaellustiimi Tahkovuoren huipulla:

dav

Vaellusreissu huipentui nuotiolle makkaranpaistoon, jossa itse herra Nuotio yllätti meidät erikoisherkullaan:

IMG-20170401-WA0001

Eläinfarmilaiset eivät koskaan selviytyneet farmille asti, mutta reissun eläimellisestä puolesta (Retikan miesten lisäksi) vastasivat hurmaavat mökkinaapurimme:

IMG-20170408-WA0007

Tahkon kylpylässä olleiden kuvamateriaali on sensuroitu, mutta kylpijöiden omien sanojen mukaan aktiviteetti oli paras.

Kun kaikki olivat selviytyneet aktiviteeteiltaan takaisin mökkiimme, illan kruunasi Retikan järjestämä hulppea illallinen sekä mökksitsit! Juomapuolesta vastasi Kopparberg.

IMG-20170401-WA0007

Yltäkylläisen makean ruoka- ja juomatarjoilun seurauksena olemme taas askeleen lähempänä diabetesta, joten voisi kai sanoa, että retki oli kaikin puolin onnistunut!

“Mistä laulu lähtee? Pitkästä lusikallisesta! Ja mikä sitä seuraa? Diabetes!”

IMG-20170408-WA0005

Kurkistus fuksisyksyyn

Tammikuu on taittunut puolen välin paremmalle puolelle ja yliopiston kevätlukukaudestakin on vierähtänyt jo pari viikkoa. Vaikka pidentyvät päivät ennakoivat jo kevättä, haluaisin vielä hetkeksi kääntää katseen viime syksyyn. Minulle ja muille fukseille syksy oli muutosten ja uuden oppimisen aikaa. Suurin osa meistä muutti, kuka mistäkin, Kuopioon ja monelle edessä olivat ensimmäiset korkeakouluopinnot. Syyskuun ensimmäisenä päivänä Snellmannian aulaan kokoontuikin jännittynyt joukko uusia opiskelijoita Retikan viirin juurelle. Continue reading “Kurkistus fuksisyksyyn”

Uusi logo julkaistu!

Krista Heikkalan suunnittelema, uusi Retikan logo on nyt vihdoinkin julkaistu. Logon suunnittelu oli pitkäaikaisen työn ja tuskan takana. Sen värejä on muutettu lukuisia kertoja, käärmeen kurveja ja omenan muotoa säädetty moneen otteeseen. Lopputuloksena syntyi kolme erilaista logovaihtoehtoa, joista lopulta äänestimme syyskokouksessa voittajan. Sanokaa siis hyvästit keltapohjaiselle, jo hieman vanhentuneelle matoiselle omenalle ja tervehtikää uutta uljasta logoamme!

cropped-Logo-värillinen-1.jpg

Rakkaudella,

Retikan hallitus 2017